Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvény tiltja hogy én annak...

Törvény tiltja hogy én annak adjam ki a lakást akinek akarom?

Figyelt kérdés

[link]

Előre leszögezem, nincs bajom a melegekkel, ha nekem lett volna lakásom, kiadom nekik.

Ugyanakkor ez mi? Törvény tiltja, hogy én adjam annak ki a lakást akinek akarom? Pontosabban nem tiltja, de ha én nem adom ki valakinek, akkor perelhet?

Ha én nem akarom melegeknek, romáknak, katolikusoknak, reformátusoknak, kopaszoknak, férfiaknak, kutyaszőr allergiásoknak, stb kiadni a lakást, akkor bármelyik is áll fent, diszkrimináció és bíróságon támadhatnak?

Félreértés ne essék, mint említettem nem a melegekkel van bajom, illetve nem tartom igazságosnak, hogy csak emiatt nem kaptak albérletet. Ugyanakkor a főbérlő szemszögéből is nézzük már meg: perelhetnek mert a főbérlőnek nem szimpatikusak és nem nekik akarja kiadni?

2019. jún. 18. 08:29
1 2 3 4
 11/31 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
36%

Alaptörvény, XV. cikk:

(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.

(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.

2019. jún. 18. 10:28
 12/31 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos igen, mindez diszkrimináció, nem lehetsz őszinte.

Azt a kort éljük, ahol hazudni, terelni kell ahhoz, hogy ne érjen téged kár amikor a saját dolgodról, tulajdonodról akarsz dönteni.

Azt, hogy nem adod ki a lakást kertitörpéknek meg pékeknek, azt csak gondolhatod, ki nem mondhatod. Ügyeskedni kell és általánosságokat kell megfogalmazni, hogy véletlenül se sértsd meg valaki érzékenységét - persze csak akkor ha egy kisebbségről van szó. A te érzékenységed ilyenkor nem számít, ha neked hazudik a bérlőd és mondja azt magáról pl. hogy egyetemista a katolikus egyetemen hitoktató szakon, majd kiderül, hogy nem egyetemista, nem is vallásos, nem is tanul, szimplán munkanélküli aki a segélyből piát vesz és a haverokkal bulizik a lakásban, akkor te erre hivatkozva nem teheted ki.

Meg kell tanulni polkorrekt módon hazudni, terelni, mert az őszinteségre vadásznak akik ebből akarnak pénzt csinálni. Kell egy olyan záradék a bérleti szerződésbe ami lehetővé teszi, hogy mindenféle indoklás nélkül is ki lehessen rakni a bérlőt egy-két hónap alatt ha még sem őket akarja valaki a saját tulajdonában látni.

2019. jún. 18. 11:18
 13/31 anonim ***** válasza:
54%

#12, Ezért kellene az állam foglalkozzon ezzel a kérdéssel. A legtisztább az lenne ha minden kiadott albérletet a tulajdonosnak kötelezően be kellene jelentse, (tartózkodási hellyel együtt) és a bérlő amennyiben nem fizet az első hónap kaució lelakása után, törvényes úton tudja azonnal kirakni. Ugyanakkor a bérlő a személyes adatait a közhivatalok kezeljék.

Mit gondolsz miért adja ki magát egyetemistának a példádban szereplő? Mert minden lakáskiadónak a legmegfelelőbb ha csendes, egyetemista stb..

"haverokkal bulizik a lakásban" Amennyiben betartja a társas házi etikettet este 10 után nem hangoskodik akkor mi a baj ezzel? Én kifizetem az albérletet, (egyáltalán nem keveset) jogom van hozzá hogy úgy éljek ahogy a saját lakásomban élnék.

2019. jún. 18. 11:46
 14/31 anonim ***** válasza:
46%

Valamit nagyon félre értettél. Nem az egyetemistával van bajom vagy bármivel amit leírtam - azzal, hogy TE mint bárbeADÓ nem mondhatsz igazat, akkor sem mondhatod ki előre, hogy kisgyerekes családnak vagy bélyeggyűjtőnek nem adod ki a lakásodat, ha ténylegesen nem adod ki nekik és csak feleslegesen mennek oda vagy keresnek téged a bérlemény miatt - míg a másik oldal hazudhat nyugodtan.

A bajom az, hogy az őszinteséget veszítjük el. Nem mondom ki, mert félek, hogy azzal elkövetek valami mások szerinti bűnt és amiatt meghurcolhatnak. Nem mondhatja ki a másik, hogy engem hülyének tart, pedig ezzel csak annyi lenne, hogy kimondja a véleményét és kész. Én ezt tudni fogom róla, meg lesz róla a magam véleménye és ennyi. A bérbe adó is mondhatná hogy nem akarja melegeknek kiadni a lakását. Mert ez a véleménye, a lakás az övé és ennyi. A melegek ezen megsértődhetnek és gondolhatnák, mondhatnák őt homofóbnak, akárminek és ennyi. Ez lenne a tiszta, őszinte helyzet.

Helyette hazudni tanítanak minket és nekem ezzel van bajom.

2019. jún. 18. 12:35
 15/31 anonim ***** válasza:
21%
Igen ez ráászizmus. Mikor csak melegeknek kiadó, az nem. Érdekes.
2019. jún. 18. 13:34
 16/31 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
Hát de most komolyan, miért én lettem a legjobban lepontozva? :DDD
2019. jún. 18. 14:09
 17/31 anonim ***** válasza:

Te még értelmet keresel a pontozásban? De aranyos. :)

2019. jún. 18. 14:10
 18/31 anonim ***** válasza:
47%

Nem fogom kiadni a lakást cigányoknak sem, mert ott is túl nagy a kockázat. Mindjárt jön valami ökör, ami módszeresen összekeveri a következményt a korrelációval, pedig pont erről van szó: kockázat. Kockázat.

Nem szeretnék dohányos embert a tulajdonomban látni, mert kockázatos, hogy szétfüstöl mindent. Akkor is, ha udvariasan kimegy és a ház előtt füstöli tele a bejárat környékét, mert úgy nem a lakásomét, hanem az egész lakóház értékét rontja. Ugyan emiatt nem akarok kutyás albérlőt, ahol nagyobb a kockázat, hogy hangosak. Gyerekesek sokszoros a kockázat, mert azon kívül, hogy hangosabbak, még sokkal nehezebb őket kirakni. Nem akarok kiégett alakokat az albérletemben, mert nagy a kockázat, hogy kiszámíthatatlan alkoholisták, akik szétvernek mindent, ha úgy gondolják.

Nem akarok hosszú festett hajú, tetovált, piercinges szarrágyúrt férfiakat sem. Szerinted szofisztikált munkahelyre miért ugyanilyen elvárások vonatkoznak? Azért, mert NEM ISMERED az embert, innentől kezdve statisztikai mintákból (hétköznapi értelemben: ránézésre) kell ítélkezned, és nem fogod az ugyanolyan kvalitású, de hosszú hajú férfit választani az adott pozícióra. Vannak olyan HR-esek, akik ki is küldik már az interjúról ha meglátják, és ez a helyes. A cégeknél súlyos milliárdok múlnak ilyen apró döntéseken is. Aztán jön innen egy kocsmaértelmiségi, és megmondja, hogy ezt nem lehet! Nem érdekel, hogy szerinted nem lehet, attól még ez a nyerő stratégia a bevétel maximalizálására. Amúgy is tele van a város külföldi egyetemista lányokkal, innentől kezdve ne mondja meg nekem senki, hogy nem szabad kizárólag külföldi egyetemista lányoknak kiadni a lakásomat. A kisebb célcsoport miatt kicsit kevesebbért fogom tudni kiadni a lakásomat, de nullázom a kockázatot. Nyertem.

A fogyik kedvéért még egyszer nyomatékosan elmondom: a korreláció és a következmény két teljesen különböző dolog. Ha valaki nyíltan homoszexuális, abból nem következik semmi. Viszont >minden< külső és belső tulajdonság különböző mértékű kockázattal jár, így a homoszexualitás is. Például a nyílt homoszexuálisok kisebb mértékben veszik figyelembe a társadalmi normákat (azért vállalják), kisebb arányban keresztények, nagyobb arányban hedonisták stb, azaz ugyanolyan kockázat, mint bármelyik másik tulajdonság, aminek közvetlenül semmilyen hatása sincs.

2019. jún. 18. 14:21
 19/31 anonim ***** válasza:
54%

#18, empátia?

Nem ártana a bérlő szemszögéből is megnézni a dolgokat.

Egy év alatt minimum 1.2 millió Ft. fizet a lakásért, egyszerűen nem tudja annyira lelakni, hogy mínusz legyen.

Ausztriában nagyrészt ingatlan közvetítők/önkormányzatok adják ki a lakásokat, aki megfelel a feltételeknek, leteszi a kauciót viheti függetlenül attól hogy Osztrák, Magyar, Cigány vagy éppen Afgán.

Ennyire balkáni ország vagyunk?? :/

2019. jún. 18. 15:14
 20/31 anonim ***** válasza:
17%
Elmebeteg világban élünk. Minden ember más, mégis egyesek játszák az egyenlősdit. Ha diszkriminálni akarunk, bárkit lehetne és bárki hivatkozhatna erre. Mégis érdekes módon csak a melegekkel van a baj mindig, csak ők patáliáznak ilyenek miatt. Én sem adtam volna ki nekik, pont amiatt, mert balhésok.
2019. jún. 18. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!