Ez eleg indok a felmondasra?
Hatarozott ideju szerzodesem van ami juniusban jar le.
Kozben kaptam egy lehetoseget, hatarozatlan ideju szerzodesre.
Ilyenkor hogy mondhatok fel?
Mi a teendo?
Ez eleg indoklas vagy visszadobhatja a munkaltato?
Probaljak torekedni a kozos megeggyezessel valo felmondasra?
Koszonom
Azert ahogy utanaolvastam, indoklassal felmondhato a munkavallalao reszerol is.
A kerdes ez esetben az hogy ez indoknak minosul-e?
1-es hülye mint a föld.
Persze, hogy felmondhatsz. Elég indok, hogy ne lenne elég?
A másik munkáltató határozatlan időre alkalmaz, ez meg csak pár hónapig. Miért maradnál?
"A kerdes ez esetben az hogy ez indoknak minosul-e?"
Nem.
"67. § (2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."
Az, hogy másik munkát találtál nem tartozik ide. Próbálj megegyezni.
1-es hülye, mint a föld?
A 3-as akkor vulgáris paraszt...
Hogy' lehet így reagálni valakinek a válaszára még akkor is, ha helytelen?
Utolsó válaszolónál egyébként a pont. Az általad felhozott indok nem elfogadható, ezzel nem mondhatod fel a határozott idejű szerződést csak azok következményeivel együtt.
Azok kovetkezmenyeivel?
Vagyis?
3-as te egy bunkó vagy aki még hülye tanácsokat is ad...
Az, hogy kaptál egy jobb ajánlatot az nem elég indok a felmondáshoz.
A felmondás indoka ugyanis csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel, aránytalan sérelemmel járna.
Tipikusan ilyen eset lehet az, ha a munkavállaló családi körülményeiben, egészségi állapotában, magánéletében olyan változás következik be, amely miatt a munkaviszony további, munkaszerződésben meghatározott ideig történő fenntartása a munkavállalótól nem várható el a továbbiakban. Ezzel kapcsolatosan fontos hangsúlyozni, hogy a felmondás indokának világos, valóságos és okszerű voltát a megszüntető nyilatkozat tevőjének, azaz ebben az esetben a munkavállalónak kell bizonyítania egy esetleges munkaügyi per során.
Ha esetleg még próbaidős vagy, akkor bármikor felmondhatsz indoklás nélkül, azonnali hatállyal.
Ha nem, akkor már necces... Én pont nemrég olvastam egy jogi véleményt, miszerint a határozatlan idejű szerződéses munkaviszony előnyösebb volta elegendő indok a határozott idejű szerződés felmondására - bár ez közalkalmazottakra vonatkozott, és csak _egy_ vélemény. Szóval szerintem kérdezz meg egy munkajogászt, az a biztos.
Ha nem elegendő indok, akkor kezdeményezd a közös megegyezéssel történő megszűnést.
Következményei:
MT 84. §
(1) A munkavállaló, ha munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, köteles a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget megfizetni.
(2) A munkavállaló, ha a határozott tartamú munkaviszonyát szünteti meg jogellenesen, a határozott időből még hátralévő időre járó, de legfeljebb háromhavi távolléti díjnak megfelelő összeget köteles megfizetni.
(3) A munkáltató követelheti az (1) vagy (2) bekezdésben meghatározott mértéket meghaladó kárának megtérítését is. Ezek együttesen nem haladhatják meg a munkavállaló tizenkét havi távolléti díjának összegét.
(4) A jogellenes munkaviszony-megszüntetés szabályait kell megfelelően alkalmazni, ha a munkavállaló munkakörét nem az előírt rendben adja át.
Ahol most vagyok ott kozalkalmazott vagyok.
Az zj hely ahova mennek az pedig mar maganszektor.
Igy ez valtoztat valamit ?
Koszonom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!