Mi lehet megfelelő indok egy rendkívüli felmondásra?
Munkahelyet szeretnék váltani, de attól tartok hogy a munkáltatóm le fogja dolgoztatni velem a felmondási időt, amit viszont egyetlen állásinterjún se díjaznak. Még nem beszéltem a szándékaimról a főnökömnek, így nem tudom, hogy mi lesz a reakciója, de sajnos úgy sejtem, hogy nem lesz olyan egyszerű ez a felmondás. Már arra is gondoltam, hogy felmondok még azelőtt, hogy munkát találnék és egy hónap alatt (felmondási idő alatt) csak találok valamit. Pár barátommal beszéltem a dologról és ők azt tanácsolták, hogy ha véletlenül le kellene dolgoznom a felmondási időt akkor mondjak fel rendkívüli felmondással. Utána néztem és a rendkívüli felmondást meg kell indokolni. Nem mondom, hogy nekem nincs okom felmondani, de nem tudom, hogy jogilag ez mennyire jó indoklás egy rendkívüli felmondáshoz.
-mondjuk ha több fizetést ajánlanak a másik helyen.
-vagy jelenthet e a munkáltatói részről munkavégzéshez szükséges tájékoztatás elmulasztását az hogyha amióta itt dolgozom személyesen nem is jött be ellenőrizni csak telefonon beszéltünk párszor... sőt nemhogy ő de senki sem jött ellenőrizni, és én meg teljesen egyedül dolgozok egy üzletben.
-vagy az elég indok e, hogy nem gondoskodik a tisztálkodási szerekről Pl szappan, fertőtlenítő szer, stb holott elvileg nekem kell tisztán tartani az üzletet
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ezekkel az indokokkal nem érdemes rendkívüli felmondással felmondanod. Ha a munkáltatód perre viszi az ügyet, nem nyernél vele szemben ilyen indokokkal és még a perköltség is téged terhelne.
Ha még próbaidőn vagy, nincs felmondási időd.
Ha már letelt a próbaidőd, akkor 30 nap a felmondási idő, és mivel te mondasz fel, kötelezhet a munkáltató, hogy az egészet ledolgozd.
Köszönöm a választ!
Sajnos sejtettem, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű.... :(
Csak azt nem tudom, hogy mi lenne az egyszerűbb:
Valahogy eladnom magam a munkaerőpiacon úgy, hogy meg kell várni az egy hónapot, vagy előbb felmondani és utána keresgetni.
Nagy dilemma ebben a gazdasági helyzetben...
Köszönöm neked is a választ!
Jóval 30 alatt vagyok, tehát abban nem kételkedek, hogy nagyon értékes ember vagyok a munkaerő piacon. Egy fél éve élek Budapesten, így az elhelyezkedésemet ez is megkönnyíti. Viszont nem mondanám, hogy a végzettségem igen kelendő ma. Egy sima mezei OKJ-s asszisztens vagyok... ezzel nagyon nehéz bármihez is kezdeni. Vállalkozáson?... igen már gondolkoztam rajta, viszont sajnos nincs hozzá tőkém. Ami pedig elengedhetetlen egy ilyen terv megvalósításához. Egyenlőre megpróbálom a fizetésemet a Pesti átlagszínvonalra feltornázni, utána jöhet a gyűjtögetés, és utána a vállalkozás gondolatával is jobban merek majd játszadozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!