Az iskolában KÖTELEZŐEN leadott tárgyakért felelősséget kell vállalnia az iskolának?
Gimi 12. osztály. Reggel le kell adni a portásnak a telefont, akinél mégis találnak fegyelmi indul ellene.
Tegnap suli végén mentem a portáshoz, mondtam a nevem, azt mondja már elvitték. Oké, mondtam hívja az igazgatót.
Idejött, és azt mondta hogy nagyon sajnálja, nem tud segíteni. Én mondtam hogy akkor hívom a rendőrséget. Lebeszélt róla, már bánom hogy engedtem a fenyegetésének. (Hogy kirug) Abban maradtunk hátha holnap előkerül. Nem került. Holnap megyek feljelentést tenni.
Kérdés: Felelős-e az iskola a történtekért?
A kár kb 75.000Ft (Mielőtt bárki elkezdené... magamnak vettem nyári munkából)
"Legtöbb házirendben az is eleve ki van kötve, hogy értéket ne vigyél be mert ezért az iskola semmilyen felelősséget nem vállal."
De itt arról van szó, hogy az iskola elvette megőrzésre. Tényleg ennyire hülye vagy? És amúgy miért szívügyed ez a kérdés?
Milyen sügérek vagytok ti, mai fiatalok. Ne add oda a telót. Vagy tarts magadnál egy gagyi olcsót, kártya se kell bele, aztán azt leadod az őrzővédőnek, szaladj vele! Az okosat meg megtartod.
Mi annó behordtuk a piát, betettük a sört a bomberdzseki ujjába. Nagyszünetben megittuk. Volt egy tanár, az nagyon utazott rám, mindig várt az ajtóban, hogy valamiért megszívasson. Bemásztunk hát a kerítésen és az udvarról mentem be az épületbe.
"Milyen sügérek vagytok ti, mai fiatalok. Ne add oda a telót. Vagy tarts magadnál egy gagyi olcsót, kártya se kell bele, aztán azt leadod az őrzővédőnek, szaladj vele! Az okosat meg megtartod."
Itt te vagy nagyon sügér. De kegyetlenül!
Gondolom azt sem tudod miért, és most nézel ki bután a fejedből, igaz?
"De itt arról van szó, hogy az iskola elvette megőrzésre."
Nem megőrzésre, ennyire értelmetlen nem lehetsz. Egyetlen iskola sem köteles őrizgetni a személyes holmijaid. A házirendben meg benne van hogy tilos bevinni. Ha nem tudod felfogni ne járj iskolába!
27
Öcsisajt, én már rég nem járok iskolába. :)
Na látod, akkor nem is kell ezzel foglalkoznod. Lényeg hogy a házirendben leírt tiltott eszközöket bevinned tilos, annak elhelyezéséről pedig neked kell gondoskodnod. Attól hogy most itt földhöz vered magad az iskola nem lesz felelős. Őket semmilyen kötelezettség nem terheli ezek őrzését illetően, ha meg nem tetszik a házirend jogodban áll másik iskolát keresni, amíg viszont ennek vagy a tanulója, köteles vagy betartani az ez által előírtakat.
Ha pedig egyik verzió sem tetszik, mehetsz az atyaúristenhez panaszra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!