Az iskolában KÖTELEZŐEN leadott tárgyakért felelősséget kell vállalnia az iskolának?
Gimi 12. osztály. Reggel le kell adni a portásnak a telefont, akinél mégis találnak fegyelmi indul ellene.
Tegnap suli végén mentem a portáshoz, mondtam a nevem, azt mondja már elvitték. Oké, mondtam hívja az igazgatót.
Idejött, és azt mondta hogy nagyon sajnálja, nem tud segíteni. Én mondtam hogy akkor hívom a rendőrséget. Lebeszélt róla, már bánom hogy engedtem a fenyegetésének. (Hogy kirug) Abban maradtunk hátha holnap előkerül. Nem került. Holnap megyek feljelentést tenni.
Kérdés: Felelős-e az iskola a történtekért?
A kár kb 75.000Ft (Mielőtt bárki elkezdené... magamnak vettem nyári munkából)
Persze, hogy felelős.
És nem az iskolát akarom mentegetni, de amúgy ilyen szabályok mellett mi értelme telefont vinni az iskolába?
Azonnal tégy feljelentést ismeretlen tettes ellen.
Az eltűnés körülményeit is mondd el a rendőrségen.
Ez nem lopás lesz, mert a rábízott dologgal bánt rosszul az átvevő, de ezt a rendőrök tudni fogják.
A kárfelelősség mindenképpen az iskoláé, bárki is lovasította meg a telefonodat.
Tehát, az iskola felé írj egy levelet, amelyben jelzed a kárigényedet és felvázolod az eltűnés körülményeit.
Kb. így, ahogy a kérdésedben is leírtad.
Egyébként, melyik ez az iskola?
Mert az igazgatóját kéne kirúgni, de azonnal!
# 4
Napi 8-10 órám van. Kora reggeltől késő délutánig ott vagyok. Hogy szólok haza ha bármi van? Illetve te tudnál-e nélkülözni hétfőtől péntekig a telefonod? Ugye hogy nem.
8
Hát én erre a feladatra valami régebbi, gagyibb mobilt használnék. Persze nyilván a szabály egy nagy hülyeség, szerencsére nálunk ilyen nem volt anno.
Mért kéne hazaszólnod? Nem vagy te olyan fontos ember hogy tanítási időben is telefonálnod kelljen. Nyugodtan otthon hagyhatod.
Az intézmény a házirendben megtilthatja bizonyos eszközök bevitelét. Azt is mondhatja hogy a kapun nem hozhatod be, tehát vagy szépen hazasétálsz egy igazolatlannal vagy leteszed a járdára. Ezek őrzéséről pedig semmilyen módon nem köteles gondoskodni.
Ezt a választ kell elfogadnod nem amit a sok pancser előttem leírt, mert az mind baromság.
"Illetve te tudnál-e nélkülözni hétfőtől péntekig a telefonod?"
Természetesen mint mindenki más én is tudnám. Olyan ember még nem született aki nem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!