Fogyasztóvédelem - 10 ezer Ft alatti műszaki termékekre tényleg nincs garancia? És 10 ezer Ft felett?
Vettem egy power bankot, és az eladótól kérem a garanciajegyet, erre kötli, hogy az nincs, mert 10 ezer Ft alatti termékekre úgysincs jótállás (nem tudom, garancia és jótállás között mi a különbség, ez is tény).
így csak egy számlát kaptam.
na de mondom neki, hogy oké, csak ez 10.650,- FT, azaz felette van, erre legyint, és azt mondja, az már mindegy.
Mi az h mindegy ????
Valaki jártas ebben? ilyenkor tényleg megteheti, hogy nincs rá semmiféle garancia, jótállás? és azzal bíztatott, hogy de úgyse hoztak még vissza egyet se, és az a helyzet h én meg pont visszavinném, mert nem működik.
Valaki világosítson fel lécci, köszi
köszi, és megmondanád mi a különbség a kettő között?
ez olyan szinten gagyi mint kiderült, h nem akarok másikat se, a pénzt akarom vissza, és majd veszek másik típust ...
ez most komoly??? mármint úgy h vissza is adják a pénzt? vagy max cserét kérhetek?
ezt még nem hallottam ... na de akkor ha ennyire szőröznek, akkor az a 72 óra hogy számolódik? most pl pont hétvége volt, akkor ezt hogy kell venni? csak mert csütörtökön vettem meg, pont nagyon számítana most, hogyan kell értelmezni ezt a 72 órát ...
és akkor ezek szeirnt létezik
1, jótállás,
2, garancia és
3, szavatosság ...
huuhhh és melyik mit jelent?
Garancia PAPÍR nincsen külön, a jótálláshoz elég a blokkod.
A többieknek: nem kötelező sehol 72 órán belül visszavenni a terméket, de még a következő percben sem. Az kizárólag az adott cégen múlik, hogy mit tart maga számára edvezőbbnek, ha elküldi a vásárlót lés emiatt el is veszíti vagy ha kicseréli, visszaveszi a terméket, de megtart egy elégedett vásárlót.
Ha minőségi kifogás van, akkor kell a meghatározott időn belül a boltnak foglalkoznia a termékkel, de akkor is elég ha elküldi vizsgálatra első körben. Ritka manapság az olyan üzlet ahol nem a vásárló kedvét keresik és ha megfelően áll oda az ember akkor ne segítenne a problémáján akár visszavéttel, cserével vagy javítással. De nem kötelező nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!