Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vettem egy winchester-t, pár...

Vettem egy winchester-t, pár hónap után elromlott, visszaküldtem nekik, szerintük nincs hiba s azt akarják, hogy fizessek, ha vissza akarom kapni. Ilyet lehet?

Figyelt kérdés
A pcx honlapján vettem egy winchestert háztól-házig cseregaranciával. Rendben el is jöttek érte, ugyanakkor azt állapították meg, hogy nem hibás, nem cserélik ki a terméket. 2000 Ft ellenében visszakaphatom vagy önköltségre, elküldhetik másik szervízbe. Mit tehetnénk annak az érdekében, hogy a pénzem vagy a termék ne vesszen el? Rengeteg fontos dolog van rajta, ami nekem kell, de nem működik, hogy lementsem, csak szerintük.S ezért kéne nekem 2000 Ft-ot fizetni?

2015. márc. 16. 16:08
 1/2 anonim ***** válasza:
51%

Egy adathordozót nem küldenék sehova, javításra.

Vennék egy másikat.

Persze most már tudod mi az a redundancia!

2015. márc. 16. 16:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha garanciális javításra küldesz vissza egy terméket és az valóban hibás, nem kérhetnek érte pénzt. A te esetedben nem találtak hibát. Ha a termék a tesztek szerint hibátlan, de nálad nem működik, a szerviz nem tehet semmit, hiszen nála működött. Azt esetleg megbeszélheted velük, ha megoldható, hogy beviszed a géped és azzal tesztelik, de erre nem kötelezhetők.

Ha úgy véled, hogy a termék annak ellenére hibás, hogy az ő tesztjük szerint jó, tényleg csak az marad, hogy saját költségen más szervizbe viszed, akár a gyártónak is elküldheted. A 2000 forintot meg azért kell kifizetned, mert a termék nem hibás, ők pedig dolgoztak vele, a tesztelés fizetős szolgáltatás, ezért jogosan kérhetnek pénzt.

Nincs olyan ismerősöd, akinek odaadhatod a HDD-t, hogy a saját gépén, más körülmények között, letesztelje és leszedje róla az adatokat?

2015. márc. 16. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!