Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kitettek az albérletből és...

Kitettek az albérletből és nem akarják visszaadni a kauciót. Mit tehetek? Egyszer fordult elő, h nem fizettem, de azt pótolni akartam. A tulaj arra hivatkozik, h engedélye nélkül állatot tartottam, ami igaz, de nem gondoltam h 1 yorkival baj lenne.

Figyelt kérdés

Állítása szerint többen is panaszkodtak hogy ugat a kutyus és én nem jelentettem be előre, hogy kutyát fogok tartani, mert hogy benne van a szerződésben, hogy amennyiben állatot akarok tartani, arról a tulajdonossal és a lakóközösséggel egyeztetnem kell ( ami igaz hogy benne van, de csak a következő fizetéskor akartam elmondani neki, amikor a hátralékomat is kifizetem neki) és hogy ez a 3. pont amiben megszegtem és a szerződést szerinte, mert hogy egyszer még nem voltam otthon amikor megbeszéltük hogy ott leszek fizetéskor, de nem engedtek el munkából.

Ilyen esetben a szerződést azonnal felmondhatja mindenféle következmény nélkül a tulajdonos (ez is benne van), DE ( és itt jön a lényeg) ha nem maradok 2 évet a kaució nem jár vissza. viszont így nem tudok 2 évet maradni, ha egyszer felmondta, de nem az én hibámból mondta fel! Mit lehet tenni? Sajnos nincs egy erősebb férfi rokonom sem, aki kicsit ráijesztene.

25L

2018. júl. 28. 19:06
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
57%

Nem értem mi a francot pattogsz és milyen jogon áll neked feljebb? Látszik hogy 25 évesen eszed még a nulla szinten van, mert nulla felelősség érzeted van, ebből is hogy annyit nem voltál képes megérteni a kis agyacskáddal hogy előre kell jelenteni ha állatot akarsz tartani? Komolyan mondom borzalmas amit a mai fiatalok leművelnek hogy ilyen alap dolgokat nem képesek egyszerűen megérteni, nem is értem hogy most tényleg ennyire rossz szülők vannak hogy ilyen felelőtlen előre látni nem tudó gyerekeket neveltek fel..... Komolyan mondom meg érdemelted hogy nem kaptad vissza a kauciódat mert szerződést szegtél, a megbeszélt időben nem voltál ott, ja nem engedtek el.... tudod egy munkahelyről csak úgy nem engednek el akárkit, olyan időpontot kellett volna megbeszélned amikor ráérsz.

Meg ez a fogalmazás amit írtál a "hogy" helyett csak "h" betűt írsz.... Egyszerűen nem is értem én ezt... Meg is érdemled a sorsodat ha ennyire felelőtlen vagy 25 éves létedre amikor már sokkal komolyabbnak kellene lenned felnőttként.

2018. júl. 31. 15:19
 32/32 anonim válasza:
Jaj te szegény...ez az első albi? :) mindenről meg kell kérdezni a tulajdonost. A szerződésben ami benne van, amit aláírtál az érvényes.Ezért írjátok. Viszont a kaucióra vonatkozóan is kell megkötésnek lennie. Általában kár/károkozás esetén szokták kérni, ami egy minimum fedezet, illetve, ha felmondás történik, akkor általában egy hónapot le lehet lakni, egy hónapot pedig visszaadnak. Valójában a te hibádból mondta fel a szerződést, de nem azért, mert nem akartál maradni, persze:). Az nem derült ki, hogy mennyi kauciót buksz. Eleve rossz út, hogy már a ráijesztés az első gondolatod, holott te voltál a vétkes. Próbálj meg megegyezni vele, ha ez most nagyon hátrányos helyzetbe hozott. Ma nem nehéz albérlőt találni, viszont kaució nélkül nehéz új helyre költözni, főleg, ha kutyát is viszel :). Fizetésre vonatkozó megállapodásokat nem szabad megszegni, az nagyon rontja a bizalmat, plusz ez az eltitkolt kutya...Sajnálom, legközelebb megfontoltabbnak kell lenned. Ha kérsz egy ügyvédtől tanácsot, lehet, jogszerűbb tanácsot fog adni. Ha egy havi kauciót adtál, akkor szerintem ezt tudd be tanulópénznek, elég kellemetlen, de biztos, hogy a tulaj sem így tervezte. Esetleg kérj bocsánatot, és kérdezd meg, hogy tudnátok-e valami köztes utat találni a helyzet rendezésére. Talán kicsit erényesebb, mint a hiányzó férfi rokon ;)
2018. júl. 31. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!