Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kitettek az albérletből és...

Kitettek az albérletből és nem akarják visszaadni a kauciót. Mit tehetek? Egyszer fordult elő, h nem fizettem, de azt pótolni akartam. A tulaj arra hivatkozik, h engedélye nélkül állatot tartottam, ami igaz, de nem gondoltam h 1 yorkival baj lenne.

Figyelt kérdés

Állítása szerint többen is panaszkodtak hogy ugat a kutyus és én nem jelentettem be előre, hogy kutyát fogok tartani, mert hogy benne van a szerződésben, hogy amennyiben állatot akarok tartani, arról a tulajdonossal és a lakóközösséggel egyeztetnem kell ( ami igaz hogy benne van, de csak a következő fizetéskor akartam elmondani neki, amikor a hátralékomat is kifizetem neki) és hogy ez a 3. pont amiben megszegtem és a szerződést szerinte, mert hogy egyszer még nem voltam otthon amikor megbeszéltük hogy ott leszek fizetéskor, de nem engedtek el munkából.

Ilyen esetben a szerződést azonnal felmondhatja mindenféle következmény nélkül a tulajdonos (ez is benne van), DE ( és itt jön a lényeg) ha nem maradok 2 évet a kaució nem jár vissza. viszont így nem tudok 2 évet maradni, ha egyszer felmondta, de nem az én hibámból mondta fel! Mit lehet tenni? Sajnos nincs egy erősebb férfi rokonom sem, aki kicsit ráijesztene.

25L

2018. júl. 28. 19:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag nem elfogadott, hogy akartam, nem gondoltam, majd később és hasonlók. Van egy szerződésed, amit nem tartottál be. Sajnálom,hogy igy jártál, de egy szerződés nem azért van, hogy fogyjon a papir.
2018. júl. 28. 19:48
 12/32 anonim ***** válasza:
97%

Utsó, szerintem ezt a részt te átugrottad:

" többen is panaszkodtak hogy ugat a kutyus "

Elég pipa lehetett a tulaj.

2018. júl. 28. 19:49
 13/32 anonim ***** válasza:
90%

Jó, amúgy nyilván a tulaj is lehetett volna engedékenyebb, de azért van itt 1-2 dolog.

Úgy szóltak a szomszédok, hogy hangos a kutya.

Másrészt ilyenkor mikor kiraksz egy embert, elesel egy havi bérleti díjtól.

Mire keresel másikat, beköltözik stb telik az idő.

Szal valahol érthető, ha nem adják vissza.

Nem ő kereste a bajt, miért ő bukjon?

2018. júl. 28. 19:50
 14/32 anonim ***** válasza:
97%

Mi az hogy "csak egy yorki"? Az is kutya. Tök mindegy hogy egy pincsi, vagy egy pitbull. A kutyába mindkettő bele tartozik.

A másik meg hogy nem úgy működik hogy először odaviszed, aztán majd megkérdezed, hanem fordítva. Főleg hogy benne van a szerződésben.

2018. júl. 28. 19:51
 15/32 A kérdező kommentje:
Megértem, lehet igaza van jogilag, bár nem tudom, De én azért reménykedtem, hogy az alapvető jóindulat megvan azért még az emberekben, vagy kicsit elnézőek is lehetnének. én csak egy fiatal lány vagyok és ő pedig csak egy kiskutya... akkor is szemét dolognak tartom :(
2018. júl. 28. 19:54
 16/32 anonim ***** válasza:
90%
Üdv a való világban! A szerződéses pontok nem véletlenül vannak megfogalmazva.
2018. júl. 28. 20:00
 17/32 anonim ***** válasza:
31%
Utólag már nehéz, ha kiköltöztél. A bérleti díj megfizetésének elmaradása esetén írásban kell felszólítania, hogy fizess. Pontosan tartalmaznia kell a felszólításnak a követelés jogcímét, esedékességét, összegét, és azt, hogy nemteljesítés esetén felmondja a bérletet. Legalább 8 napos határidőt kell adnia. Ugyanígy, ha szerződésszegő magatartásról (kutya) szerez tudomást, erről a tudomásszerződéstől számított 8 napon belül kell írásban felszólítania, hogy szüntesd meg. Ha nem tette, később már nem hivatkozhat rá. Ezek nélkül a felmondás érvénytelen, ahogy érvénytelen a szóbeli felmondás is, ezt csak írásban teheti meg. Megtörténtek ezek?
2018. júl. 28. 20:00
 18/32 anonim ***** válasza:
31%
Rendben van hogy jogilag de! Van ak sokkal rosszabb alberlok... es te ha rendees voltal ezeken a dolgokon kivul szerintem egy telefont vagy beszelgetest megejthetett volna a tulaj hogy ezek a problemak felmerultek tudsz e tenni ellene vagy viszlat...
2018. júl. 28. 20:08
 19/32 Estádio de Felchút ***** válasza:
28%

A 16. kerületi júzernek írom: ritka vagy, mint a fehér cig.. izé, na holló.

Az albis csoportokban kb. mindenhol ki van írva, hogy állat nem mehet. Ismerőseim sem engedik, aki ad ki kéglit, mondjuk az belváros.

Tyúkokat amúgy engedsz? Ilyen hobbi gyöngytyúkok.

2018. júl. 28. 20:11
 20/32 anonim ***** válasza:
87%
Jogilag sincs rendben, ha nem a jogszabálynak megfelelően járt el. Lehet lepontozni, ettől még így van. Persze ezt nem szeretik hallani a tulajok, mert a túlnyomó többségük "elfelejt" adózni a bevétel után, egy ilyen felszólító levél pedig kínos lehet...Különösen érdekes, hogy a ponthatárok kihirdetésével egyidőben vált hirtelen elviselhetetlenné a bérlő magatartása...
2018. júl. 28. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!