Albérletből kiköltöztünk és 3 hónappal később ki akar fizettetni velünk egy számlát a volt tulaj? Megteheti?
Mutassa a számlákat!
Ti tudjátok mit fizettetek rezsire (remélhetőleg), ő mutassa meg az igazolásokat, amiket az átadott pénzből rezsire kifizetett és mutassa a végelszámoló számlát, ami ezen felüli összeg!
Ebből egyértelműen kiderül, hogy valóban van-e fennálló tartozásotok vagy sem. HA ezeket be tudja valóban mutatni akkor az a helyes, ha kifizetitek.
Csak arra, hogy ő "mondja" ne adjatok neki egy árva buznyákot sem. Bemondásra én a kauciót sem hagytam volna ott!
Amikor beköltöztünk nem volt semmi baj, csak a vége elött kezdet el undokoskodni, pedig mindent rendben fizettünk és szomszédoktól se volt panaszt, ő pedig később olyankor is bejárt amikor nem voltunk ott.
De ha végül mutat számlát akkor ki kell fizetnünk hiába nem vagyunk már ott?
Ha JOGOS a követelés akkor miért ne fizetnéd ki? Ti használtatok el a melegvizet / gázt / fűtést...
Ha nem jogos akkor meg hajtsátok el.
"kaució direkt arra hagyva"
Nem, a kaució arra van "hagyva", ha a gerinctelen bérlő lelép úgy, hogy adósságot hagy.
A számlákat tisztázni kell és ki kell egyenlíteni. Nem baj, ha nem értesz egy elszámolást, de akkor nem elfelejteni kell a dolgot, hanem tisztázni, átbeszélni újra, hogy pontosan mi hogyan van.
De tudom, te most itt azt szeretnéd hallani, hogy hagyjátok csak, ne fizessetek. Pedig ez nem így működik a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!