Kitettek az albérletből és nem akarják visszaadni a kauciót. Mit tehetek? Egyszer fordult elő, h nem fizettem, de azt pótolni akartam. A tulaj arra hivatkozik, h engedélye nélkül állatot tartottam, ami igaz, de nem gondoltam h 1 yorkival baj lenne.
Állítása szerint többen is panaszkodtak hogy ugat a kutyus és én nem jelentettem be előre, hogy kutyát fogok tartani, mert hogy benne van a szerződésben, hogy amennyiben állatot akarok tartani, arról a tulajdonossal és a lakóközösséggel egyeztetnem kell ( ami igaz hogy benne van, de csak a következő fizetéskor akartam elmondani neki, amikor a hátralékomat is kifizetem neki) és hogy ez a 3. pont amiben megszegtem és a szerződést szerinte, mert hogy egyszer még nem voltam otthon amikor megbeszéltük hogy ott leszek fizetéskor, de nem engedtek el munkából.
Ilyen esetben a szerződést azonnal felmondhatja mindenféle következmény nélkül a tulajdonos (ez is benne van), DE ( és itt jön a lényeg) ha nem maradok 2 évet a kaució nem jár vissza. viszont így nem tudok 2 évet maradni, ha egyszer felmondta, de nem az én hibámból mondta fel! Mit lehet tenni? Sajnos nincs egy erősebb férfi rokonom sem, aki kicsit ráijesztene.
25L
Ez jogos volt, megszegted a szerződésben leírtakat.
Albérletben általában nem szeretik az állatot, a kompromisszumok és a sok vele járó nyűg miatt...
Kb semmit.
Saját magadból csinálsz hülyét, ha ezzel elkezdesz pereskedni.
Fizetési meghagyás közjegyzővel, de kétséges a kimenetele.
A leírtak alapján szerződést szegtél, és jogszerű a felmondás. A kaució kérdése érdekes, én ügyvédtől kérnék tanácsot. Nem tudjuk, mi áll pontosan a szerződésben.
Ám... mikor értik már meg az emberek, hogy a kis "házikedvencük", legyen az Yorki, Lancasteri, vagy épp Oxfordi, nem feltétlenül arat osztatlan sikert másoknál? Én imádom a kutyákat - az udvaron. Mert ott a helyük, nem a más ember lakásában, egy társasházban! Egyáltalán az SzMSz megengedi, hogy állatot tartson bárki is ott? Tyúkok mehetnek?
Na mindegy, keress olyan bérleményt, ahol nem gond a kutya (nem találsz ilyet BP-en), vagy a kutyád nélkül költözz.
ma 19:32
Miért ne találna Budapesten olyan albérletet ahová kutya is mehet?
Nekem a XVI kerületben van 2 szobás lakásom, és éllat mehet. Én a kisgyerekeseket nem engedem. Tudod miért? Mert tapasztalatom szerint a gyerekek nagyobb kárt csinálnak mint egy macska vagy kutya. Nem én vagyok az egyetlen aki így adja ki a lakását.
Kedves kérdező. Tényleg a te hibád, jogosan tettek ki. Ha úgy érzed, hogy nincs igazuk, akkor menj el egy ügyvédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!