Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kitettek az albérletből és...

Kitettek az albérletből és nem akarják visszaadni a kauciót. Mit tehetek? Egyszer fordult elő, h nem fizettem, de azt pótolni akartam. A tulaj arra hivatkozik, h engedélye nélkül állatot tartottam, ami igaz, de nem gondoltam h 1 yorkival baj lenne.

Figyelt kérdés

Állítása szerint többen is panaszkodtak hogy ugat a kutyus és én nem jelentettem be előre, hogy kutyát fogok tartani, mert hogy benne van a szerződésben, hogy amennyiben állatot akarok tartani, arról a tulajdonossal és a lakóközösséggel egyeztetnem kell ( ami igaz hogy benne van, de csak a következő fizetéskor akartam elmondani neki, amikor a hátralékomat is kifizetem neki) és hogy ez a 3. pont amiben megszegtem és a szerződést szerinte, mert hogy egyszer még nem voltam otthon amikor megbeszéltük hogy ott leszek fizetéskor, de nem engedtek el munkából.

Ilyen esetben a szerződést azonnal felmondhatja mindenféle következmény nélkül a tulajdonos (ez is benne van), DE ( és itt jön a lényeg) ha nem maradok 2 évet a kaució nem jár vissza. viszont így nem tudok 2 évet maradni, ha egyszer felmondta, de nem az én hibámból mondta fel! Mit lehet tenni? Sajnos nincs egy erősebb férfi rokonom sem, aki kicsit ráijesztene.

25L

2018. júl. 28. 19:06
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Bocsi a sok rövidítésért, de csak így fért ki.
2018. júl. 28. 19:06
 2/32 anonim ***** válasza:
93%

Ez jogos volt, megszegted a szerződésben leírtakat.

Albérletben általában nem szeretik az állatot, a kompromisszumok és a sok vele járó nyűg miatt...

2018. júl. 28. 19:09
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Kb semmit.

Saját magadból csinálsz hülyét, ha ezzel elkezdesz pereskedni.

2018. júl. 28. 19:12
 4/32 A kérdező kommentje:
jó, de szólni akartam. ha nem adja meg a lehetőséget hogy szóljak, mégis hogy beszéljem meg vele? valami ötlet hogy esetleg hogy lehetne rá hatni, hogy visszaadja a pénzem? mert így nem tudok mást kivenni most. nagyon kellemetlen, a barátnőmnél lakom.
2018. júl. 28. 19:14
 5/32 anonim ***** válasza:
93%
Az már nem a te pénzed, felejtsd el.
2018. júl. 28. 19:20
 6/32 A kérdező kommentje:
esetleg valaki aki egy picit segítőkészebb?
2018. júl. 28. 19:22
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
A gond az, hogy ez bizony a te hibád, mert szerződést szegtél. Itt nem az a gond, hogy késtél 1 hónapot, hanem az, hogy nem a leírt szerződést szerint jártál el. Odavittél megbeszélés/ engedély nélkül egy kutyát. Azt, hogy te nem gondoltad, hogy egy yorki gondot okozhat, nos, az is állat még ha kicsike. Mivel szerződést szegtél, így jogosan mondták fel a bérletet. Így neked nem jár vissza a kaució. Sajnos az írásos szerződés a döntő, és nem az, hogy te mit gondoltál vagy sem.
2018. júl. 28. 19:28
 8/32 Estádio de Felchút ***** válasza:
21%

Fizetési meghagyás közjegyzővel, de kétséges a kimenetele.

A leírtak alapján szerződést szegtél, és jogszerű a felmondás. A kaució kérdése érdekes, én ügyvédtől kérnék tanácsot. Nem tudjuk, mi áll pontosan a szerződésben.

Ám... mikor értik már meg az emberek, hogy a kis "házikedvencük", legyen az Yorki, Lancasteri, vagy épp Oxfordi, nem feltétlenül arat osztatlan sikert másoknál? Én imádom a kutyákat - az udvaron. Mert ott a helyük, nem a más ember lakásában, egy társasházban! Egyáltalán az SzMSz megengedi, hogy állatot tartson bárki is ott? Tyúkok mehetnek?

Na mindegy, keress olyan bérleményt, ahol nem gond a kutya (nem találsz ilyet BP-en), vagy a kutyád nélkül költözz.

2018. júl. 28. 19:32
 9/32 anonim ***** válasza:
88%

ma 19:32

Miért ne találna Budapesten olyan albérletet ahová kutya is mehet?

Nekem a XVI kerületben van 2 szobás lakásom, és éllat mehet. Én a kisgyerekeseket nem engedem. Tudod miért? Mert tapasztalatom szerint a gyerekek nagyobb kárt csinálnak mint egy macska vagy kutya. Nem én vagyok az egyetlen aki így adja ki a lakását.

Kedves kérdező. Tényleg a te hibád, jogosan tettek ki. Ha úgy érzed, hogy nincs igazuk, akkor menj el egy ügyvédhez.

2018. júl. 28. 19:41
 10/32 anonim ***** válasza:
17%
Hat azert ez ramegy arra is kicsit hogy bukd a kauciot... es benyeljek...en voltam igy alberletben nem szoltam hogy kutya van yorkie keverek es meglattak semm gond nem volt mert picike semmi kart nem tett/tesz. Ember fuggo is hat te pont kifogtal egy barmot... azert lehetett volna meg 1x megkeresni teged ezekrol a dolgokrol nem rogton felmondani...
2018. júl. 28. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!