Hogyan tudom jogilag megszüntetni a családomhoz való kötődést?
#9-es, a személyi szám tényleg teljesen más, a lakcímkártyádon találod, az első néhány számjegyet a nemed és a születési dátumod határozza meg. Vannak olyan ügyek, amikhez ezt az adatot kell használni. Ha rövidíteni akarsz, használd a szig-szám vagy a személyid száma meghatározást.
Hitelt egyébként nem lehet intézni a jelenléted nélkül.
#1 vagyok: én arra gondoltam, hogy jogszerűen csak egy dolgot követelhet a szülő a szerektől: szülőtartást. A hamisított aláírás, hiteltartozás eleve nem jogszerű, így a jog nem foglalkozhat vele. Az az egy dolog, a szülőtartási kötelezettség érdemtelenségre hivatkozva megszüntethető.
Az persze igaz, hogy az anyaság ténye nem tehető semmissé, tehát nem lehet mondjuk új, anya nélküli születési anyakönyvi kivonatot kérni :)
Az örökségről csak akkor tudsz lemondani, ha örökölsz.
Addig az nem örökség, hanem anyád tulajdona.
De miért akarsz előre lemondani róla?
Ha nem tartod velük a kapcsolatot és egy esetleges örökösödéskor nem jelentkezel önként, akkor nem is fognak veled foglalkozni.
Ha hivatalosan megkeresnek majd téged azzal, hogy elhúgyt a szülőd és az örökségről ekkor meg akkor lesz a hagyatéki tárgyalás, akkor kell majd jelezned, hogy lemondasz az örökségedről.
Ha még ez sem nyugtat meg, amit a többiek írtak, akkor menj be a hivatalba és cseréld ki a személyi igazolványodat újra. Akkor még ha tudják is a régi számát, az újat akkor sem fogják tudni már.
Előre úgy tudsz lemondani az örökségről, hogy szerződésben rögzíted ezt a leendő örökhagyókkal, vagyis esetedben édesanyáddal.
Ha ez nem járható út, akkor a halála után, a hagyatéki eljárást intéző közjegyzőnél visszautasítod az örökséget.
A két eljárás között az is különbség, hogy az előzetes lemondás szólhat csak a hagyaték meghatározott részéről, a visszautasítás viszont csak az örökrészed egészére vonatkozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!