Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudom jogilag megszünte...

Hogyan tudom jogilag megszüntetni a családomhoz való kötődést?

Figyelt kérdés
Már évek óta nem tartom a kapcsolatot édesanyámmal, édesapám pedig meghalt. A családom jelenleg nem tud rólam semmit, azt sem, hogy hol vagyok. Attól tartok, hogy csak idő kérdése és valamilyen módon kifognak velem szúrni. Gondolok itt például nem fizetett hitelre. Régen gondolkodás nélkül hamísították az aláírásom. Szóval szeretném megszüntetni ezt a fajta hivatalos anya-fia kapcsolatot, de nem tudom hol kezdjek neki.

2018. máj. 13. 14:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%

#9-es, a személyi szám tényleg teljesen más, a lakcímkártyádon találod, az első néhány számjegyet a nemed és a születési dátumod határozza meg. Vannak olyan ügyek, amikhez ezt az adatot kell használni. Ha rövidíteni akarsz, használd a szig-szám vagy a személyid száma meghatározást.

Hitelt egyébként nem lehet intézni a jelenléted nélkül.

2018. máj. 13. 14:50
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Hát elég szomorú, hogy felnőtt emberek nem tudjak, mi a különbség a személyi szám és a személyi igazolvány szám között....
2018. máj. 13. 14:52
 13/17 anonim ***** válasza:
36%

#1 vagyok: én arra gondoltam, hogy jogszerűen csak egy dolgot követelhet a szülő a szerektől: szülőtartást. A hamisított aláírás, hiteltartozás eleve nem jogszerű, így a jog nem foglalkozhat vele. Az az egy dolog, a szülőtartási kötelezettség érdemtelenségre hivatkozva megszüntethető.

Az persze igaz, hogy az anyaság ténye nem tehető semmissé, tehát nem lehet mondjuk új, anya nélküli születési anyakönyvi kivonatot kérni :)

2018. máj. 13. 16:55
 14/17 A kérdező kommentje:
És abban tudnátok segíteni, hogy az örökségről hogyan tudok lemondani? (6-os említette)
2018. máj. 13. 19:55
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
Előre nem tudsz lemondani az örökségről.
2018. máj. 13. 20:42
 16/17 anonim ***** válasza:
65%

Az örökségről csak akkor tudsz lemondani, ha örökölsz.

Addig az nem örökség, hanem anyád tulajdona.

De miért akarsz előre lemondani róla?

Ha nem tartod velük a kapcsolatot és egy esetleges örökösödéskor nem jelentkezel önként, akkor nem is fognak veled foglalkozni.

Ha hivatalosan megkeresnek majd téged azzal, hogy elhúgyt a szülőd és az örökségről ekkor meg akkor lesz a hagyatéki tárgyalás, akkor kell majd jelezned, hogy lemondasz az örökségedről.

Ha még ez sem nyugtat meg, amit a többiek írtak, akkor menj be a hivatalba és cseréld ki a személyi igazolványodat újra. Akkor még ha tudják is a régi számát, az újat akkor sem fogják tudni már.

2018. máj. 13. 22:55
 17/17 anonim ***** válasza:
75%

Előre úgy tudsz lemondani az örökségről, hogy szerződésben rögzíted ezt a leendő örökhagyókkal, vagyis esetedben édesanyáddal.

Ha ez nem járható út, akkor a halála után, a hagyatéki eljárást intéző közjegyzőnél visszautasítod az örökséget.

A két eljárás között az is különbség, hogy az előzetes lemondás szólhat csak a hagyaték meghatározott részéről, a visszautasítás viszont csak az örökrészed egészére vonatkozhat.

2018. máj. 13. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!