Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha felnyomom az OMMF-nél a...

Ha felnyomom az OMMF-nél a munkáltatómat mert nem ad senkinek bérpapírt mi lehet az ügyből?

Figyelt kérdés

Hónapok óta nem kapunk bérpapírt. Nem csak én nem, senki se. Hiába kérem/kérjük akárhányszor, nincs nem adnak.

Már nem is nagyon kéri senki.

Ha én ezzel az üggyel bejelentést teszek az OMMFnél mi lehet belőle? Attól nem kell félni hogy lebukok a bejelentéssel mert senki se kap bérpapírt így akárki lehet a bejelentő.

De ha bejelentem és kijönnek és kiderül tényleg senkinek nem került átadásra dokumentálhatóan a bérpapír hónapok óta-akkor mi lesz a céggel?

És mi lesz az alkalmazottakkal? Pótlásra kerülnek a papírok hónapokra visszamenőleg?

2017. dec. 24. 15:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Kötelezheti a jogsértőt a szabálytalanság megszüntetésére (ez szerintem jelenti azt is, hogy visszamenőlegesen pótolják a papírokat) és munkaügyi bírságot szabhat ki - 1996. évi LXXV. törvény a munkaügyi ellenőrzésről.
2017. dec. 24. 15:20
 2/15 A kérdező kommentje:

Naiv vagyok ha azt gondolom hogy azért nem ad bérpapírt mert a bejelentéssekkel pénzekkel simliskedés folyik és azért nem adja ki a papírt hogy azt később ne lehessen ellene fordítani?

Mert ha ő azt ledokumentálja hogy pl vonja és befizeti utánad a TB-t aztán mégse... na lehet ezért nincs bérpapír?

2017. dec. 24. 15:24
 3/15 anonim ***** válasza:
Ezek vagy esetleg amiatt nem ad mert a költséges könyvelést is kikerüli ...
2017. dec. 24. 15:38
 4/15 A kérdező kommentje:

Szóval röviden... JÓ magyarázat erre nem lehet?

Vagy így vagy úgy de nem elképzelhető hogy sima "feledékenységből" nem kap senki se?

Itt simli van háttérben ez fix?

Mert jövő hét szerdán tervezek bemenni az OMFFhez.

2017. dec. 24. 15:51
 5/15 anonim ***** válasza:
Minek akarsz személyesen bemenni? Az ilyet teljes inkognitóban kell csinálni. Legjobb álnévvel küldesz egy levelet az illetékeseknek. Hagyományos borítékkal más helyről feladva nem onnan ahol laksz. Ki fogják vizsgálni. Vagy emailt írsz. Akár egy nyilvános net helyről ha otthonról nem akarsz. Ugranak mindenre a szervek tapasztalatból tudom.
2017. dec. 24. 16:13
 6/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
Kapnak egy méretes büntetést, aztán nemhogy bérpapír, még bér sem lesz.
2017. dec. 24. 17:09
 7/15 A kérdező kommentje:

" Legjobb álnévvel küldesz egy levelet az illetékeseknek"

Mert ezen már túlvagyok én is meg ahogy hallom más is megtette. Hatása nulla. Ha volt is vizsgálat teljes titokban és zéró eredménnyel.

2017. dec. 24. 17:29
 8/15 A kérdező kommentje:

"Kapnak egy méretes büntetést, aztán nemhogy bérpapír, még bér sem lesz.

"

Ezzel most mit akarsz? Azt akarod mondani hogy némán tűrjünk és asszisztáljunk egy potenciális csalássorozathoz mely a kárunkra megy?

és ha pl levonja a TB-t de nem fizeti be és egyszer majd jön egy levél a navtól hogy nem fizettem tb-t és egyben fizessem be az elmúlt 1 évet?

És akkor mit tehetek majd? mert ha kezemben LENNE A bérpapír fedezve lennék azzal igazolhatnám hogy én úgy tudtam fizetik a tb-met ld a papír.

De ha még bérpapír sincs?? AKkor hogy bizonyítok?

2017. dec. 24. 17:31
 9/15 anonim ***** válasza:
név nélkül csináld mindenképp, az ilyen adócsaló gengszterbrigádok elég elvetemültek és akár el is ásnak egy ilyenért
2017. dec. 24. 17:52
 10/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Azt akarod mondani hogy némán tűrjünk és asszisztáljunk egy potenciális csalássorozathoz mely a kárunkra megy?"

A kérdés az, hogy ha nem lesz bér, akkor van-e lehetőséged másból fenntartani magad? Ha nincs, akkor szerinted tudsz ugrálni?

2017. dec. 24. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!