Hogyan szólítsam fel a munkáltatómat a káraim megfizetésére, ha nem tudom meghatározni a pontos kár összegét?
Figyelt kérdés
Nagyon megkérem önöket segítsenek a következő ügyemben. A munkáltatónál okozati összefüggésben üzemi balesetet szenvedtem a bíróság ezt orvosszakértői véleménnyel már megállapította, és a munkáltatót kártérítésre kötelezte.közben elévülési időn belül kértem a munkáltatómat ajánlott levélben arra hogy a peren kívüli megegyezés reményében a keresetem veszteségét rendezzük mert rokkantságot állapítottak meg az s jelentősen kevesebb a rokkant nyugdíjam mint az elvárható keresetem. igaz azt nem tudom meghatározni az elvárható keresetemet mert már nagyon régen dolgoztam. Így viszont nem tudom a keresetem veszteségére felszólítani a munka adómat. Ez esetben hogyan fogalmazzam meg a munkáltatómnak a levelemben a keresetem veszteségének igényét ? Ha lehetne pár sorban mintát adna a választ adó ez ügyben? Köszönöm szépen a választ. Kérdezem még hogy ha bírósági eljárásban kérem a keresetveszteséget akkor azt csak állapotrosszabbodás esetén tehetem ?2012. márc. 24. 16:16
1/5 anonim válasza:
szerintem az lenne a legcélszerűbb, ha ügyvéd írná meg a munkáltató felé a levelet, lehet, hogy nüansznyi félmondatok is számítanak. Nem mellesleg a második kérdésre is ő fog tudni válaszolni.
2/5 anonim válasza:
igen!
Van, amikor nem lehet, nem érdemes az ügyvéden spórolni!
3/5 anonim válasza:
Szerintem is jobb lenne ügyvéddel beszélni, ahelyett, hogy itt megkérdezed kétnaponta.
Ez nem egy szakmai tanácsadó oldal, hanem egy internetes fórum.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ahhoz hogy a munkáltatónak bejelentsem a keresetem veszteségét ahhoz még nem kell ügyvéd közölte velem egy ügyvédi iroda, a bejelentésemre 15 napon belül válaszol a munkáltató s mellékkel egy nyomtatványt amit ki kell tölteni, ehhez már valószínűleg ügyvéd közreműködésére lehet szükség a pontos meghatározások miatt. Ezt tanácsolták nekem az ügyvédi irodában. De köszönöm mindenkinek a válaszát.
2012. márc. 25. 12:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!