Hogyan tudom kötelezni az előző munkáltatómat hogy kiadja a kilépési papírjaimat? Hová fordulhatok?
2 hónappal ezelőtt felmondtam, azonnali hatállyal.
Nem kaptam meg a kilépési papírjaimat.
Hiába kértem, nem reagáltak a leveleimre.
Az új munkahelyemen a betanulási időszakot követően, szerződéskötésnél kérték a kilépési papírjaimat is.
Vázoltam a helyzetet.
A HR es beszélt az előző munkáltatóval.
Neki szépen meg is ígérte, hogy meglesznek a papírok a héten.
Természetesen amikor bementem nem voltak ott.
Mit tehetek?
Van valami hivatalos útja , lehetne kötelezni hogy kiadják a papírjaimat?
Igen csatlakozom az előző válaszadóhoz.. beszélni kell a cég könyvelőjével, mert ezeket az okányokat Ő késziti el.
Ha ez sem vezet eredményre, akkor vesd fel nekik hogy panasszal élsz.. és a panaszt irásban megküldöd az apeh ( NAV-nak). Ettől a lépéstől szerintem félnek, ugynais egyetlen cég sem szereti ha az apeh figyelmét ráirányitják.
* E-mail küldése
* Közérdekű bejelentés, panasz
A másik lehetőség.. szintén panasszal élni a Munkaügyi Főfelügyelőségnek..
Tisztelt Üzenetküldő!
Kérjük, hogy ha munkáltatóval szembeni panasszal kíván élni, azt a gyorsabb ügyintézés érdekében a munkavégzés helye szerint illetékes fővárosi, illetve megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőségéhez küldje!
A közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentésekkel kapcsolatos eljárásra az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló 2004. évi XXIX. törvény 141-143. § szakaszai vonatkoznak.
És ők kitelefonálnak és a munkáltatód azonnal hanyatt homlok szaladt a könyvelőhöz?
Utána milyen volt a hangulat amikor mentél aláírni a papírokat?
Én nem merem felnyomni, mert utána beveri az orromat.
:S
Személyesen menjek be a munkaügyi felügyelőséghez?
Akkor hamarabb meglesz a dolog?
na bejelentettem, azt mondták kb 3 hét, de felhívják a munkáltatót és ez általában szokott segíteni, aztán kimennek hozzá, stb.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!