A bíróság kártérítés megfizetésére kötelezett ítéletével. Az ügyrészletei lent olvasható. Szerintetek jogszerű ítéletet hozott a bíróság?
Te, én komolyan a felét nem értem annak amit írsz.
Az miért zaklatás, hogy van valakivel egy közös tulajdonod, és szólnak neked, hogy jó lenne, ha te is törődnél vele? És mi köze mindehhez annak hogy doktor vagy? (Amit az írásod alapján őszintén kétlek...)
Nem gondoltad, hogy egy tértivevényes levélben esetleg valami fontosat akarnak közölni, és nem csak mondjuk azt, hogy menj kapálni?
És összességében, nem kamu ez a kérdés????
Te döntöttél úgy, hogy belesz*rsz az egészbe, ezzel viszont őket megkárosítottad, hát akkor viseld a következményeit. És igen, ez az ítélet szerintem teljesen igazságos. Ha esetleg te is foglalkozol annyit a dologgal, mint a másik két örökös, akkor nem alakul így a helyzet. Most már késő bánat, kár a végrehajtót hibáztatni, az egy kényszermegoldás volt.
Amúgy meg elég érdekes indok az, hogy doktor vagy, arra, hogy kivond magad a munkából. Nem csak az ő dolguk lett volna a kertet gondozni, hiszen te is épp olyan örökös voltál, mint ők, aztán kit érdekel, hogy te Dr. vagy? Ha neked ennyire derogál az egész, akkor le is mondhattál volna az örökségedről.
Engem is érdekelne milyen Dr. lehetsz ennyi életképességgel... bízom benne, hogy nem jogász, mert akkor szeretnélek megkérni, hogy add vissza a diplomád. XD
Nos, szerintem mindenki tudja, hogy a tulajdon nem csak annyiból áll, hogy jaj de jó, van tulajdonom, vannak jogaim... kötelezettségeid is vannak. Ingatlannál pláne. Fizetni a rezsi és fenntartási költségek rádeső hányadát, a szükséges és karbantartó munkálatokat elvégezni, ennek költségeit állni és igen, a kert rendbentartása is ide tartozik.
És tekintve, hogy ha ilyen csipcsup ügyek miatt nem menekülsz el, átveszed a levelet és nem miattad nem tudják eladni annyiért a házat... akkor 7millát kaptatok volna. Te tehetsz róla, nem ők, úgyhogy a kártalanítás is jogos.
"Ö inkább azon volt minél nagyobb kiadásokat okozzon nekem" - na ez is egy kicsit hülyeség így, van egy minimális ár ingatlanoknál, azon alul elvileg el sem adhatná... szóval erre is csak azt lehet mondani, hogy pech.
Legközelebb viselkedj felnőtt módjára.
És kár, hogy édesapád nem tagadott ki végrendelettel, megérdemelted volna, és akkor most te se lenél ilyen helyzetben.
Amit tehetsz (de előre megmondom, hogy eredménytelenül), hogy megpróbálod továbbhárítani az árverőre... sok sikert... XD
No ez érdekelne hogyan lehetne a vevőre áthárítani a kárt?
Egyébként nem a sok gyerek véleményeire vagyok kíváncsi az ügyben, nem vagyok jogász ezt nem írtam, de Dr. diplomám van s ez megköveteli az örökösök tiszteletben tartásomat, hogy egy Dr. diplomásnak ne keljen kapálnia, kaszálnia stb. Hogy jönnek ehhez az örökösök ? Egyébként mindenki azt a levelet veszi át amit akar, erre semmi nem kötelez. Az tény hogy én a kárt nem fizetem meg, nem én okoztam, én nem mondtam hogy írjanak tértivevényes levelet nekem az örökösök, de arról meg végképp nem is tudtam hogy 7000000 Ft ért vevő van a házra, na ezért nem értem a bírósági ítéleteket.Vagy a bíró tudomást szerzett arról hogy apám temetésén nem vettem részt, mert az örökösök ezt nyomatékosan tudatták a bíróval, s ezért lett ellenem ez az ítélet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!