A bíróság kártérítés megfizetésére kötelezett ítéletével. Az ügyrészletei lent olvasható. Szerintetek jogszerű ítéletet hozott a bíróság?
Te egy picit korlátozott vagy intellektuálisan... Most már tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy milyen doktor vagy?
Nem tudom hallottál e már a kézbesítési vélelemről. Tudod az azt jelenti, hogy hiába nem veszel át egy tértivevényes levelet, a feladónak "nem kereste" megjegyzéssel visszaküldik és kézbesítettnek tekintik.
Attól, hogy valaki doktor, még nem jelenti azt, hogy Isten, vagy valami különleges, mindenki felett álló teremtmény, képzeld, ha munkanélküli lennél, simán mehetnél 10 diplomával is utcát söpörni.
Az, hogy te annyira primitív vagy, hogy még a saját tulajdonod rendbentartása sem érdekelt, az téged minősít.
A bírót nem érdekli, hogy ott voltál e apád temetésén. Az ítéletet azért hozta, mert te a hanyagságoddal megkárosítottad a többi tulajdonost.
De igazad van, ki ne fizesd amit kell, hagy tegyenek rá még egy kis büntető kamatot, behajtási költséget, késedelmi kamatot, meg a tulajdonosok elmaradt hasznát. Tök jó, így akár a dupla összegig is eljuthatnak.
Ennyi ésszel nem tudom, hogy szereztél doktori diplomát (bár kétlem, hogy tényleg szereztél volna, pláne hogy nagydoktorit - tekintettel, hogy nagy D-vel írod)... Egyszer azzal jössz, hogy te "nem kérted", hogy írjanak neked, meg hogy nem vagy köteles átvenni, aztán meg azzal jössz, hogy nem tudtál róla, hogy a házra vevő van. Mégis hogy tudathatták volna veled?
És amúgy attól, hogy állítólag doktor vagy, még neked is van gondolom két szép kacsód, te is meg tudod fogni a kapát. Basszus, a nagyapám is doktor volt (ráadásul jogász), mégis kijárt nyaranta gyümölcsöt szüretelni a kertjükbe, meg kapálni.
Az egyik korábbi válaszoló vagyok, mellékesen jogász... Így már jobb?
Sőt, aki később írta a kézbesítési vélelmet, neki is teljesen igaza volt, lehet kolléga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!