Amíg nappali tagozaton tanulok a szüleidm kötelesek eltartani, akkor is, ha elmúltam 18?
Figyelt kérdés
19 F vagyok
Most fogok érettségizni
El akarok költözni
Mivel elmúltam 18 oda mehetek ahova akarok
Ebbe a szülőknek beleszolása nincs
De amig nappali tagozatos tanuló vagyok
De elköltozok akkor már nem kötelesek eltartani engem?
2017. aug. 27. 09:38
41/42 anonim válasza:
Ok, Andizsuzsi. Na és hogy képzeled? Mert egyik nagy eszű se válaszolt erre. Ha Pistike 19 évesen elkoltozik otthonról, onnantól úgy oldja meg az életét, ahogy akarja. Ha nem tudja, akkor mehet perre rokontartasert. Alapból a szulo nem kell hogy eltartsa, hangszer olyan nagyfiu, hogy el költözik. Ha perel és nyer, kap valamennyi pénzt, ha nem nyer nem kap, csak fizetheti a perkoltseget, ha nem perel, nem kap semmit. Ergo, nem alapjoga, csak egy elehetoseg, amit igényelhet és amit nem biztos, hogy még fog kapni
42/42 anonim válasza:
"A kiskorú gyermek tartásra való rászorultságát vélelmezni kell. Ez a vélelem a gyermek nagykorúságának betöltése után is - legfeljebb a huszadik életévének betöltéséig - érvényesül, ha a gyermek középfokú iskolai tanulmányokat folytat."
Egyszer majd csak felfogod, utolsó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!