Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eltiltható az apa a gyerekeitő...

Eltiltható az apa a gyerekeitől, ha az egyiket megverte? 5 év alattiak.

Figyelt kérdés
Nem 8 napon túl gyógyuló, de nagyon megverte és orvos látta. Jogilag eltiltható tőle és a másik gyerektől?

2017. jún. 11. 11:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok ebben a helyzetben. Arra is kíváncsi vagyok, ha a nő veri szándékosan a gyerekét, hogy ugyan azért enyhébb büntetést kap e mint a férfi.
2017. jún. 11. 11:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha egyutt elnek, nem lehet csak ugy eltitani. A gyermekvedelem tehet feljelentest kiskoru bantalmazasa miatt, de csak az apat 'eltiltani' nem lehet.
2017. jún. 11. 11:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. És ha a nő elköltözött az anyjához a gyerekekkel? Ergo nem élnek együtt.
2017. jún. 11. 11:48
 4/7 A kérdező kommentje:
És ha nem tiltható el, akkor milyen büntetést kaphat? Súlyos bántalmazás esetén sem tiltható el még ha egyszeri bántalmazás is volt?
2017. jún. 11. 11:50
 5/7 anonim ***** válasza:
És ha a gyerek költözött el, mert az asszony verte össze a férj nagyapját, akkor mi van?
2017. jún. 11. 12:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Fel kell jelenteni látlelettel és a bíróságon kérni a gyermekelhelyezést
2017. jún. 11. 13:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az utolsó írja, plusz még lehet ez esetben kérni, hogy csak felügyelet mellett láthassa a gyermeket. Ilyen kicsiknél szokták úgy, hogy pl a családsegítő egyik helyiségében, gyámügy stb. pár órát láthatja a bántalmazó fél, anyuka jelenlétében, és egy szakember is ott van a közelben ha baj van.
2017. jún. 13. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!