Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elmulasztott segítség nyújtás...

Elmulasztott segítség nyújtás 19 évesen? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
2 hete jöttem haza suliból, 5 órakor sétálok haza és valaki az árokba fekszik a bicikli meg a út szélén. Nem álltam meg mentem hazafele. Az egészbe az a buktató, hogy most tudtam meg hogy feljelentett a srác aki árokba esett. A biciklin volt egy kamera és felvette hogy elmentem mellette, de nem áltam meg segítséget nyújtani. Nővérem volt osztálytársa, mire számíthatok? Pénzbüntetés?

#segítségnyújtás #pénzbüntetés.
2017. márc. 29. 12:47
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Biciklije 100E forint körül van, nem hiszem hogy részegnek nézték. Csak utánam jövő emberbe segített neki a hírek szerint. Rám 5 percre jött XD kit érdekel haljon meg akkor.
2017. márc. 29. 13:17
 12/35 anonim ***** válasza:
0%

Ja,és véletlenül pont egy ismerősét vette fel kamerára:)

Kicsit gyanúsan hangzik.

Hol laktok?Egy faluban?Vagy városban történt,ahol sok járókelő lehetett,és "véletlenül" téged vett fel kamerára.

Amúgy meg nem történt semmi baja..

Érdekes,hogy kamerával jár valaki biciklizni,lehet azért esett el,mert videózott,és akkor még utána más a hibás...

13/35 anonim ***** válasza:
75%

" Eszméletét elveszítve feküdt az árokba, kéztörés, és pár zúzódás. "

Akkor ebből még letöltendő is lehet. Ilyenkor azt szokták mérlegelni okozott-e egészségromlást a mulasztás

14/35 anonim ***** válasza:
18%

Ja,és véletlenül pont egy ismerősét vette fel kamerára:)

Kicsit gyanúsan hangzik.

Hol laktok?Egy faluban?Vagy városban történt,ahol sok járókelő lehetett,és "véletlenül" téged vett fel kamerára.

Amúgy meg nem történt semmi baja..

Érdekes,hogy kamerával jár valaki biciklizni,lehet azért esett el,mert videózott,és akkor még utána más a hibás...

15/35 anonim ***** válasza:
39%

Jó,de ezt miből tudhatná az ember..

Őszintén sosem volt még ilyenben részem,de ha valaki az árokban feküdne,nekem is az lenne az első gondolatom,hogy biztosan részeg.

Az meg,hogy eltört a keze,azt nem láthattad,mert nem sérült meg úgy,hogy vér volt körülötte vagy ilyesmi.Ha nagyot repült a biciklivel,akkor a bringa is olyan messzire lehetett tőle,hogy lehet nem is rakhattad össze a képet,hogy az az ő bringája,és valaki leesett egy bicikliről.

2017. márc. 29. 13:21
 16/35 A kérdező kommentje:
Már leírtam a biciklin volt a kamera, nem más vette fel. Aki nem hísz nekem privátba leírom a többi infot.
2017. márc. 29. 13:24
 17/35 anonim ***** válasza:
73%

Mindenesetre nem szép dolog,hogy feljelentetett.

Akkor megérteném,ha a balesetet te okoztad volna.

De valamiért lehet nem vagyok neki szimpatikus(mint írtad ismered).

Nekem mindenesetre fura.

De amúgy tudtad kiről van szó,és azért nem segítettél neki?

Vagy nem gondoltad,hogy segítségre szorul?

2017. márc. 29. 13:28
 18/35 anonim ***** válasza:
28%
Egy ismerősöm mesélte egyszer,hogy sétált egy faluban(nem ott lakott),és az árokban feküdte egy ember,ugyanígy a bicikli mellette volt,és voltak ott a közelben szomszédok és megkérdezte őket,hogy mi baja az illetőnek,de csak annyit válaszoltak,hogy itt lakik nem messze,csak a szokásos,részeg,és majd ha felkel,hazamegy.
2017. márc. 29. 13:34
 19/35 anonim ***** válasza:
84%
A probléma azzal van, hogy alapból mindenkit részegnek nézünk.
2017. márc. 29. 13:42
 20/35 anonim ***** válasza:
45%

Hát igen.

Szerencsére ritkán kerül az ember ilyen helyzetbe.

Természetesen,ha azt gondolnám,hogy valaki bajban van,segítenék neki,ez nem kérdés.

2017. márc. 29. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!