Mi a véleményetek a halálbüntetésről?
Nálunk voltak anno a gimiben rendőrök(vagy jogászok már nem tudom) és erről meg hasonló témákról volt szó.
Azt mondták, hogy az a baj a halálbüntetéssel, hogy sokkalta meszebb mennek el úgy a bűnözők, hogy ne kapják el őket, mert nincs veszítenivalójuk.
Nekem csak ez az egy bajom van vele. A statisztikai hiba ártatlan ember nem érdekel annyira(Mielőtt:mi lenne ha az én feleségem lenne a "statisztika hiba"? Nem tudom).
Az sem nagyon érdekel, hogy "dehát az életfogytiglan sokkal nagyobb büntetés
Szerintem is használható lenne a halálbüntetés, amennyiben egy teljes mmértékben tévedhetetlen igazságszolgáltatás gyakorolhatná. De mivel ez Magyarországon sem létezik, sőt úgy alapjában véve az egész rendszer hibás, igazságtalan, korrupt, következetlen, nem tudnám támogatni nyugodt szívvel soha.
A járulékosan bekövetkező ártatlanok kivégzése az én lelkemen nem száradhat, ha másnak belefér, hát inkább arra nem mondok semmit.
Megdönthetetlen bizonyítékok esetén alkalmaznám, aljas indokból vagy haszonszerzésből elkövetett gyilkosságért, nemi erőszakért, hazaárulásért, drogterjesztésért. Aki meg ezek a szar emberek jogaiért kardoskodik annak simán letöltendőt.
Egy szar embernek az én jogrendszeremben nem lennének jogai.
A halálbüntetést (mint minden más büntetést) megdönthetetlen bizonyíték alapján szabták ki.
(Vagy valaki halott olyan bírói ítéletről, hogy nem biztos hogy te voltál de valószínű).
Szóval a gond az, hogy mi van hanem az adott vádlott volt, de minden ellene szólt? Lehet hozni sok-sok Amerikai, meg gyönyörű magyar példát is a b.fogásra.
A kivégzettnél nincs lehetőség a jóvátételre. (mellesleg egy teljes életfogytiglan lehet hogy nagyobb kib...ás.)
Bocs, elírtam:
"...valaki halott ..."
"...valaki hallott..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!