Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit gondoltok a halálbüntetésr...

Mit gondoltok a halálbüntetésről? Ellene vagy mellette vagytok?

Figyelt kérdés

azért érdekel a kérdés, mert szerintem a halálbüntetés szükséges lenne Magyarországon. több okból is:

1, az olyan kéj-és gyerekgyilkosok, akik 20 évig börtönben ülnek, biztosan nem jobb mentális állapotban kerülnek ki onnan, hanem még sérültebbek lesznek

2, sokan közülük visszaesnek és veszélyt jelentenek az állampolgárokra, nincs helyük köztünk

3, a tényleges életfogytiglan pedig egy vagyonba kerül az államnak, hiszen egy szigorított őrzésű rab kb 10 millió forintba kerül évente, (ha nem több) és ezt a pénzt költhetnék inkább arra, hogy lakáshoz juttassák a fiatalokat. biztos vagyok benne, hogy a költségvetés jórésze elmegy a rabokra. főleg a veszélyes életfogytiglani rabokra

4,nekik is jobb lenne meghalni, mint 50 évig börtönben lenni. legalábbis ha én választhatnék...

szóval kíváncsi vagyok mit szóltok a felsoroltakhoz.

2011. márc. 3. 12:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
87%
én is egyet értek.ha meg tehetném első dolgom lenne bevezetni. talán kevesebb lenne a gyilkosság.
2011. márc. 3. 12:47
 2/31 anonim ***** válasza:
87%
Teljes mértékben támogatom.
2011. márc. 3. 12:49
 3/31 anonim ***** válasza:
87%
Eggyetértek, visszaállítani ! Sajna nem sok reménnyel.
2011. márc. 3. 12:50
 4/31 anonim ***** válasza:
90%

MELLETTE!

Hiszen a börtönben életük végéig olyan soruk van, mint másnak egész életében nincs.

Az a szomorú, hogy a mi (adózók) pénzéből látják el őket luxus szinten....Úgy kéne hogy ha marad is a halálbüntetés, akkor önfenntartó börtönöket létrehozni, és amit termelsz, azt eszed. Dolgozzanak ők is betevőért mint mi. Nemámhogy f*szra megkapnak mindent.

A hálbüntetés azért is elrettentőbb mert sokan talán elgondolkodnának hogy "a p*csába, ezért akár halálbüntetést is kaphatok" ....nem pedig röhögve 3-4 év börtönnel megúsznak egy kettős gyilkosságot.

Azért valahol az alkotmányban is gáz van.....

2011. márc. 3. 12:52
 5/31 anonim ***** válasza:
*ha nem vezetik be a halálbüntetést
2011. márc. 3. 12:53
 6/31 anonim ***** válasza:
18%

Nem tudom támogatni.

Egyfelől: egyedül azt tudom elfogadni, ha rendőri intézkedés/önvédelem/vagyonvédelem közben megölnek valakit. Ha valaki kést fog rám, és meg akar ölni, akkor francba az arányos védekezéssel.

A halálbüntetést azonban azért ellenzem, mert egy kormánynak sincs joga ilyen direkten emberi életekről dönteni. Bármikor előfordulhat, hogy saját céljaira használja fel ezt a büntetést. Ráadásul, kevés esetben bizonyítható száz százalékosan, hogy az adott illető követte e el a gyilkosságot, a tévedés jogát mindig fent kell tartani. Plusz, véleményem szerint büntetésnek lényegesen megfelelőbb az, hogy életed hátralévő részére megfosztanak a szabad akaratodtól, mint hogy megölnek. Ugyanis, a büntetésnek nem a nép elégedettségét kell szolgálnia.

2011. márc. 3. 12:58
 7/31 anonim ***** válasza:
88%
Én is támogatom. Nem indítunk petíciót itt a neten?
2011. márc. 3. 12:58
 8/31 anonim ***** válasza:
84%
Egyetértek veled, kedves kérdező. Támogatom!
2011. márc. 3. 13:02
 9/31 BeerHunter ***** válasza:
73%

Támogatom, azzal a feltétellel, hogy politikai fogjokat ne lehessen halálra ítélni. Tehát csak a gyilkosokat, erőszaktevőket stb.

Aki nem ért vele egyet (mert majd lesz ilyen is), attól annyit kérdeznék, hogy mit csinálna azzal aki a lányát feldarabolná miután megerőszakolta, majd elásná a budai hegyekben? Nem hiszem, hogy akkor is ilyen nagy lenne az empátia...

2011. márc. 3. 13:07
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Én az önfenntartó börtön lehetőségét támogatnám.Aki valóban elvetemült gonosztevő,megérdemelné ugyan a halálbüntetést,de valóban ,mindig ott a lehetőség hogy esetleg ártatlanul ítélnek el valakit...Ezért inkább legyen bezárva életfogytiglan és addig a börtönben éljen hasznos életet.
2011. márc. 3. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!