Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit gondoltok a halálbüntetésr...

Mit gondoltok a halálbüntetésről? Ellene vagy mellette vagytok?

Figyelt kérdés

azért érdekel a kérdés, mert szerintem a halálbüntetés szükséges lenne Magyarországon. több okból is:

1, az olyan kéj-és gyerekgyilkosok, akik 20 évig börtönben ülnek, biztosan nem jobb mentális állapotban kerülnek ki onnan, hanem még sérültebbek lesznek

2, sokan közülük visszaesnek és veszélyt jelentenek az állampolgárokra, nincs helyük köztünk

3, a tényleges életfogytiglan pedig egy vagyonba kerül az államnak, hiszen egy szigorított őrzésű rab kb 10 millió forintba kerül évente, (ha nem több) és ezt a pénzt költhetnék inkább arra, hogy lakáshoz juttassák a fiatalokat. biztos vagyok benne, hogy a költségvetés jórésze elmegy a rabokra. főleg a veszélyes életfogytiglani rabokra

4,nekik is jobb lenne meghalni, mint 50 évig börtönben lenni. legalábbis ha én választhatnék...

szóval kíváncsi vagyok mit szóltok a felsoroltakhoz.

2011. márc. 3. 12:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:41

Ebben igazad van. A pénz nem veszik el csak átalakul.

2011. márc. 3. 16:09
 22/31 anonim ***** válasza:

Ha érdekel a téma,tényleg érdemed rákeresni.Próbálj meg belegondolni milyen lehet feküdni egy fürdőszoba méretű helyiségben évtizedeken át...Néha itthon szétunom magam,pedig pesti vagyok van internetem autóm,barátaim,párom mindenem.Ezek még egy rubik kockáért is lemennének kutyába.Na nem mintha sajnálnám őket,de iszonyatos lehet...

Ezt feltétlenül ajánlom mindenkinek:

[link]

2011. márc. 3. 16:27
 23/31 anonim ***** válasza:
a link a második oldalra mutat,ne onnan kezd!
2011. márc. 3. 16:32
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ellene vagyok.

Oroszországban sincs.

Nincs rá szükség.

Aki keménybűnöző azt elviszik szibériába dolgozni olyan helyre, ahova nem találnak az extrém körülmények miatt jelentkezőket.

Itt is ezt kéne bevezetni, termeljél már ki az eltartásuk költségeit a rabok.

Többe kerül egy elitélt az adózóknak ma mint egy egyetemista

2011. márc. 3. 17:10
 25/31 anonim ***** válasza:
Magam is viszolygok a bűnözőktől és fontosnak tartom, hogy megkapják a büntetésüket,legyenek elzárva a társadalomtól ,hogy ne jelentsenek veszélyt többé senkire.De az élet felett való ítélkezés nem az ember dolga.Aki egy ember meggyilkolása, mellett dönt, még ha az az ember bűnöző is, az maga sem különb egy gyilkosnál.Egyébként a tényleges életfogytiglan minden bizonnyal nagyobb szenvedés lenne neki ,mint a halálbüntetés.Az elhelyezésüket, tartásukat kellene minél gazdaságosabban megoldani.És szigorúbban őrizni őket.Mondjuk,ha a cellában TV helyett néhány patkány lenne csak társnak, mint a régi korban,akkor valószínűleg jobban ügyelnének rá,hogy ne kerüljenek oda..
2011. márc. 3. 17:24
 26/31 anonim ***** válasza:
69%

Teljes mellszélességgel TÁMOGATOM a halálbüntetést!

+

1,A törvényeket is szigorítani kellene.(Nevetséges az a jogi tolerancia ami ma a bűnözőkkel szemben van)

2,A börtönöket pedig kényszermunka-táborrá vagy Tent city szerű "önellátó" börtönökké kellene átalakítani.(A börtönöknek olyan helyeknek kell lenniük ahová nem érdemes bekerülni vagy visszakerülni)

3,Szabad fegyverviselési jogot kellene adni minden büntetlen előéletű,mentálisan tiszta,18 éven felüli magyar állampolgárnak.Hogy a saját házát,portáját meg tudja védeni a betörőktől,bűnözőktől.(úgy ahogy ez az amcsiknál vagy Svájban van-ott is jól működik)

4,A polgárőrséget többletjogokkal kellene felruházni.Vagy létrehozni egy önkéntes Nemzetőrséget vagy Csendőrséget ami vidéken,faluhelyeken is vigyáz a rendre.

2011. márc. 3. 19:23
 27/31 anonim ***** válasza:

Egy cikkben azt olvastam, hogy a halálbüntetés nem gazdaságosabb, mint 40-50 év börtön, mivel sokba kerülnének az elhúzódó tárgyalások (többek közt), hiába 2$ a cián, vagy a kötél. Legalábbis Amerikában. De amilyen bürökrácia van itt, szerintem itt se lenne sokkal olcsóbb. ( példaként Amerikában kb. 2M $-ba kerül 50 év rabság és a halálbüntetés is, kis eltéréssel)

Persze, ha nem tartunk bírói tárgyalást olcsóbb.

2011. márc. 3. 19:47
 28/31 doboszoli ***** válasza:

Támogatom.

Sokan írták, hogy a tényleges életfogytiglan, vagy a kényszermunka nagyobb büntetés.

Ez igaz. Ám a kivégzés célja, hogy örökre kivonják a gyilkost, stb.-t a társadalomból. Bizonyította, hogy alkalmatlan a többség által elfogadott normák szerint élni, pusztuljon. Ne kapjon még egy esélyt, hogy megismételhesse a cselekményt.

A politikai bűnözők kívül tartásával(mármint a halálbüntetés végrehajthatósága alól) egyetértek.

2011. márc. 4. 06:03
 29/31 anonim ***** válasza:

Támogatom a halálbüntetés bevezetését.

Biztos ezzel is lehetne csökkenteni az államháztartás adóságát, mert amit ezekre a férgekre költünk az nem kevés.

2011. márc. 4. 09:32
 30/31 anonim ***** válasza:

Fegyvert minden embernek? Ez Amerikában működik? Luxusbörtön?

Nem értem, hogy ilyen szavakat hol hallottatok, és hogy találtok benne értelmet. Tény, nem minden ember képes gondolkozni, de ez azért már sok.

Amerikában cseppet azért több a gyilkosság, mint idehaza, és ez nem csak a népesség miatt van, és ha a cigányainknak fegyvert adnánk, akkor az azért még növelné is a problémákat.

Ja, hogy csak mentálisan tiszta? Büntetlen előéletű? János bácsi büntetlen előéletű, megkéri a szomszéd, hogy vegyen neki egy fegyvert, és kap 10.000 forintot. János bácsi megy fegyverért, és az végül a kis Renátónál kötne ki.

Luxusbörtön? Hát nem tudom, ahol öt kangörcsös férfi van egy cellában, én azt nem nevezném luxuskörülményeknek meg akkor se, ha lenne TV és internet. A tanulás meg nem tudom kit zavar, biztos sokan irigykednek, mert nekik nincs idejük tanulni.

Az önellátás? Azért én röhögnék, ha sikerülne. Menjenek a kátyúkhoz? Dehogyis. Munkásember van elég, mégsem alkalmazzák őket, majd pont a börtönből fognak embereket szerezni. A munkások sem dolgoznak, akkor a rabok miért dolgoznának? Ja, hogy a rendőrök 15 cm-es vonalzóval mérné, hogy mennyit dolgoztak, és ez alapján kapnak enni?

Ez igazán fantasztikus ötlet. Ilyen szempontból agysebésznek is mehetnének. Ráadásul kétlem, hogy a rendőröknek nincs ennél jobb dolga. A rendőröknek is dolgoznia kéne. Mellesleg ha kivisznek 5 rabot, akkor máris kell 5 rendőr. Tök jó, akkor az az öt rendőr lopja a napot, és nem az 5 rab. Vagy lehet, hogy a rendőr pisztollyal a kezében nézi az egymástól öt centiméterre dolgozó rabokat, akik így már tényleg nem tudnak megszökni, és az öt rab megcsinálja ugyanazt.

2011. márc. 6. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!