Mit gondoltok a drogstrategia.hu oldalon közzétett, kormányunk új drogstratégia tervezetéről?
Maga a dokumentum egész pontosan itt érhető el pdf formátumban: [link]
Az oldalon fórum is üzemel, ahol bárki megírhatja a véleményét a tervezetről. Olvastam az ottani véleményeket is, most a Ti véleményetekre is kiváncsi vagyok.
Szerintetek rendben van ez a tervezet?
U.I.: Szeretném kérni, hogy ha lehet akkor személyeskedés, és előítéletek nélkül vitassuk meg a dolgot, kulturált hangnemben. Köszönöm!
Szerintem borzalom. Ez a 2002-es drogstratégia folytatása, ami semmi jóra nem vezet. Ugyan olyan maradi, és korlátolt. A jelenlegi jogszabályozást rontaná le az új tervezet.
Több bűnözőt termelne, kevesebb prevenció, és ártalmatlanítás mellett.
Ez több kiadást jelent az államnak (azaz nekünk dolgozó, adózó embereknek), és kevesebb valós eredményt. A törvény eddig is az elrettentéssel próbálkozott, és látjuk, hogy sikertelenül. Erre mit reagálnak? Fokozzák az elrettentést. Hát, nagyon logikus, mit ne mondjak.. Ha valami nem működik, csak árt, betonozzuk be azt még jobban.
A terjesztők vagyonának elkobzását jó ötletnek tartom, egy kis kényszermunkával még kiegészíteném a börtön mellett.
A szórakozóhelyek felelősségre vonását jó ötletnek tartom, zárják be, azt a helyet, ahol ilyesmi zajlik.
Az elterelés szabályainak megváltoztatását helyesnek tartom, mert a fogyasztó kap esélyt, de a második alkalommal már nem.
Az eljárási költségek fogyasztókra hárítását helyesnek tartom, de én még az esetleges orvosi kezelés összes költségét is áthárítanám, illetve a terjesztők elkobzott vagyonából fizetném annak erejéig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!