Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit gondoltok a halálbüntetésr...

Mit gondoltok a halálbüntetésről? Ellene vagy mellette vagytok?

Figyelt kérdés

azért érdekel a kérdés, mert szerintem a halálbüntetés szükséges lenne Magyarországon. több okból is:

1, az olyan kéj-és gyerekgyilkosok, akik 20 évig börtönben ülnek, biztosan nem jobb mentális állapotban kerülnek ki onnan, hanem még sérültebbek lesznek

2, sokan közülük visszaesnek és veszélyt jelentenek az állampolgárokra, nincs helyük köztünk

3, a tényleges életfogytiglan pedig egy vagyonba kerül az államnak, hiszen egy szigorított őrzésű rab kb 10 millió forintba kerül évente, (ha nem több) és ezt a pénzt költhetnék inkább arra, hogy lakáshoz juttassák a fiatalokat. biztos vagyok benne, hogy a költségvetés jórésze elmegy a rabokra. főleg a veszélyes életfogytiglani rabokra

4,nekik is jobb lenne meghalni, mint 50 évig börtönben lenni. legalábbis ha én választhatnék...

szóval kíváncsi vagyok mit szóltok a felsoroltakhoz.

2011. márc. 3. 12:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
87%
Kötelet az ilyen embereknek. Undorító, hogy még a mi pénzükből vannak eltartva.
2011. márc. 3. 13:11
 12/31 anonim ***** válasza:
88%
Igen vissza kéne állítani a halálbüntetést. Nem eltartani az ilyen mocskokat
2011. márc. 3. 13:16
 13/31 anonim ***** válasza:
90%
Áramfejlesztőnek kellene a rabokat használni, úgy ahogy régen a taposómalmok működtek Angliában. Aki nem bírja az meghal. Aki bírja az tekeri a kereket egész nap. Meg lenne adva, hogy mennyi áramot kell termelni, egy nap és csak akkor kapnak kaját, ha elérték a mennyiséget. Régi gyakorlat, csak le kellene porolni és az eszközt kellene korszerűsíteni.
2011. márc. 3. 13:19
 14/31 Dymo ***** válasza:
90%
én nyugodtan hagynám,hogy Szibériában kapálgasson a - 40 fokban 100 kilóméterekre a civilizációtol :) még kerítés se kéne
2011. márc. 3. 13:20
 15/31 anonim ***** válasza:
66%
Teljes mértékben mellette! Ráadásul ezeket a luxusbörtönöket is beszüntetném/átalakítanám, minek azoknak a mocskos férgeknek TV, net meg tanulási lehetőség.
2011. márc. 3. 13:46
 16/31 anonim ***** válasza:

A személyes véleményem az,hogy a legaljasabb gyilkosokat kivégezve látnám szívesen én is,de egy tévedést azért el szeretnék oszlatni...

Azok a gyilkosok akiket ha lenne lehetőség akkor felkötnének,azok nem húsz hanem 35-40 évet kapnak,de inkább tényleges életfogytot.Ez sokkalta rosszabb mint a halál,A "luxuskörülmények" egy 3X3 méteres dobozt jelentenek,egy húsz centis átmérőjű fekete-fehér tévét,és napi egy óra "sétát" a fegyház tetején kialakított 10 méter hosszú és 2 méter széles ketrecben,ahonnan csak az eget látni.Kilátások nélkül ez szép lassú megbolondulást jelent,a halál nekik megváltás volna szerintem.Akit érdekel keressen rá a guglival így:tényleges életfogytiglan szeged

Nagyon érdekes szerintem.

2011. márc. 3. 13:48
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Én volt,hogy támogattam a halálbüntetést mégpedig azért mert nagyon nagy visszatartó ereje van..Még egy gyilkos sem akar meghalni...De Másrészt ellenzem,mert a halálbüntetéssel végül is feloldozzuk a bűnei alól az elítéltet,és ez neki megváltás.Arról nem is beszélve,hogy még ma is előfordul,hogy ártatlanul ítélnek el valakit..Csak egy példa.Tegnap néztem egy műsort ahol egy anyát 65 évre ítéltek a 10 éves fia meggyilkolásáért..Halálbüntetést kapott volna,ha nem törölték volna el..A nő hiába adott a gyilkosról személyleírást,hiába mondta az orvos hogy a nő sérülései nem származhattak tőle,és hiába jelentkezett még 2 tanú akik látták a gyilkost..Nem vették figyelembe,mert a rendőrség tuti biztos volt abban,hogy csakis az anya tehette.Később az ügyvédek mindet újra elővettek,és perújrafelvételt harcoltak ki..Ott a kellő bizonyítékok hatására az anyát ártatlannak mondták,mert az igazi gyilkos bevallotta,hogy ő ölt..Gondolj bele..Ha lett volna halálbüntetés az anyát már kivégezték volna..Így is éveket ült ártatlanul..

Én a halálbüntetés helyet a kényszer munkát javasolnám.Az állam ne tartsa el őket,hanem dolgozzanak meg a bányákban érte..Csinálják meg az utakat,bányásszanak szenet,vagy törjenek követ..ha bárki szökni próbálna akkor az őrnek legyen joga ott és akkor agyon lőni..Ez jár ha valaki szökni akar..Arról nem is beszélve,hogy évekig szenvedniük kell azért amit tettek...

2011. márc. 3. 13:56
 18/31 anonim ***** válasza:
54%

A magyar bíróságok mellett? ELLENE. (Túl magas a tévedési arányuk ahhoz hogy ilyen döntést merjek rájuk bízni.)

Ráadásul a tényleges életfogytiglan rosszabb a halálnál tehát keményebb büntetés. (Bár nem túl költséghatékony) Ezen kívül abban sem vagyok biztos, hogy a törvényesített gyilkos olyan jó ötlet...

2011. márc. 3. 13:57
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:48

Nem az a lényeg, hogy hogyan élnek a rabok(mert lesz@rom), hanem, hogy mennyibe kerülnek.

2011. márc. 3. 14:10
 20/31 anonim ***** válasza:

Igazából ott is van egy kis ferdítés.A pénz egy része fizetésekre megy,rengetegen dolgoznak a BV..-nek.Ezzel (és a beszállítókkal)munkahelyeket generál.Természetesen fűteni kell,de ez szükséges rossz,kellenek a börtönök.

Azt tudnám példának mondani,amikor a tűzoltók kivonulnak egy öngyilkosjelölthöz és bejelentik hogy kétmillióba került a mentés?Mi került annyiba?A tűzoltók munkabére?Ők úgy is ott vannak...Hát akkor mi?A benzin?Vagy az áram?

2011. márc. 3. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!