Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben az setben mit gondoltok...

Ebben az setben mit gondoltok a halálbüntetésről?

Figyelt kérdés
Ti kivégeznétek Anders Breiviket? Ennyi a kérdés...sok embertől hallottam, akik nagyon-nagyon halálbüntetés ellenesek, hogy ők őt azért megöletnék...
2014. aug. 3. 11:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ölném meg. De az, hogy milyen luxusban tartják, és még PlayStationért, vagy mi a jóégért sír a szája, az már mindennek a teteje.

Egy 3*3 méteres betonszoba, egy csappal meg egy WC-vel, ennyi. Minimális kalóriabevitel. És tapsolnék, mikor 3 év múlva felakasztja magát a lámpára a lepedővel.

Napközben dolgoztatnám, rogyásig. Esetleg kötelezném, hogy az orvostudomány érdekében gyógyszereket teszteljenek rajta. Így valami hasznot is hajt.

Azért nem mondom, hogy emiatt hozzák vissza a halálbüntetést, mert akkor úgymond "nehezen lehetne megálljt parancsolni", elindulnának a viták arról, hogy kit kéne megölni, és kit nem. A halálbüntetésnek nincs visszatartó ereje, ezt már bizonyították, szimpla szemet szemért alapú bosszú. Viszont minden egyes gyilkossági ügynél ott lebegne a levegőben, mint opció, és ez szerintem nem lenne jó.

Nem tudnék a lelkiismeretemmel elszámolni, ha támogatnám a halálbüntetést, és utána neadjisten megölnek egy embert, akiről 1 hónap múlva kiderül, hogy ártatlan volt. Az borzalmas lenne.

Talán, ha szigorú megkötéssel lenne szabályozva, hogy CSAK tömeg-, sorozat- vagy kéjgyilkosokat és CSAK tettenérésnél. Mert minden más esetben fennáll a lehetősége annak, hogy tévedünk.

De a Breivikhez hasonló őrültekből inkább kihajtanám a szrt is 80 éves koráig, hogy valami haszna legyen belőle a társadalomnak.

2014. aug. 3. 11:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem támogatom semmilyen formában mert ismerve a magyar "igazságszolgáltatást" 10-ből 9 embert ártatlanul ítélnének el. Azt meg hogy egy ilyen Breivik félének annyira megkönnyíteni a dolgát hogy kivégezzék szintén nem támogatom. Rohadjon csak a böriben élete végéig.
2014. aug. 3. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha az a kérdés, hogy ha ilyen súlyos esetnél kiszabható lenne a halálbüntetés az rendben lenne. Viszont nem értek egyet az USA-ban lévő kivégzési showműsorral, amikor beültetnek közönséget. Én nem akarom webkamerán nézni azt sem, ha leüli valaki a büntetését a börtönben.
2014. aug. 3. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, és rossz körülmények között sem tartanám. Lehet, hogy megérdemelné, de nem tartom helyesnek, illetve a börtönőrök szemszögéből nézve a helyzetet én biztos nem lennék hajlandó naponta végignézni ahogy más ember szenved.
2014. aug. 3. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Én az előre megfontolt szándékkal, kitervelt gyilkosságok elkövetőire kiszabnám a halálbüntetést legyen az akár a Breivikéhez hasonló terrortámadás, egyéb politikai gyilkosság, rablás, családon belüli leszámolás vagy szexuális bűncselekmény.
2014. aug. 3. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Minek megölni? Ha elkülöníteni is lehet.

Nem ölném meg. Legfeljebb nem engedném ki, ha nem normális évek múltán sem.

Csak élve javulhat egy ember..inkább a fogságban töltött idő, pontosabban a tevékenység a lényeges.

2014. aug. 3. 14:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem van nála rosszabb is, de nem ölném meg egyiket sem. Életfogyt. és kényszermunka.

Egyrészt ellenzem a halálbüntetést, mert attól, hogy valaki sorozatgyilkos és kibelezi minden áldozatát még nem jogosít fel senkit, hogy megölje.

Másfelől, tegyünk inkább hasznossá valamilyen módon: bányásszon szenet és csak akkor kapjon enni, ha dolgozik. Az ilyen plazmatévés, konditermes dutyikat nyilván elítélem.

2014. aug. 3. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!