Mit gondoltok a tanár+diák kapcsolatról? Illetve pontosabban annak törvényellenességéről?
Én igazából egy dolgot kifogásolok, még pedig az alá-fölé rendelt viszonyt.
Akarva-akaratlanul, de ezzel a diák előnyre tehet szert.
Bár ismerek olyat aki megbukott egy tantárgyból, pedig lefeküdt a tanárral.
"ha a diák és a tanár is akarják a kapcsolatot"
- Általában a egy tanár és diák kapcsolatának jellegében jelentős szerept játszik a hierarchia. Egy fiú vagy lány sokszor érzi esetleg azt egy ilyen kapcsolatban ,hogy érzelme őszinte, de csak utólag jön rá, emnnyire ki is volt szolgáltatva a tanár fölérendeltségének. Emiatt egy ilyen viszony aligha lehet őszinte.
A más téma, amikor volt diákkal van kapcsoalta a tanárnak.
Sokan mondják,hogy azért büntetendő mert a diák akaratlanul is alárendelt a tanárral szemben és az idősebb tanár ezt kihasználja ha intim kapcsolatba kerül egy diákkal. Ezt én értem,de inkább egyfajta egérútnak, belemagyarázásnak tünik nekem,érezteti,hogy ilyen mondvacsinált indoknál jobbat nem találtak a betiltására.
És pedofíliáról szó sem volt, hangsúlyoztam is.
Én se értek vele igazán egyet akkor, ha mindketten akarják. Mármint oké, hátrányos lehet nyilván a munka terén, meg sok esetben lehet szó csak kihasználásról (mindkét fél részéről), de ha igazi, valós érzelmekről van szó, akkor én se gondolom, hogy törvényellenesnek kellene lennie.
Én úgy gondolnám jónak, hogy ha a diákkal kora alapján folytathatna már viszonyt egy felnőtt férfi/nő, akkor a tanárral is együtt lehessen, amennyiben mindketten tényleg akarják....Csak ez esetben úgy kéne szerintem, hogy kérvényezni lehessen, hogy ne az a tanár tanítsa, hogy ne legyen probléma az osztályzás, tanítás terén. Elvégre olyan diák, akinek valamelyik szülője tanár, is gyakran tanul abban a suliban, ahol a szülő tanít, csak őt nem tanítja. Szóval ennyi erővel lehetne így ilyen esetben is, mert az a diák, akinek a párja az egyik ottani tanár, nem lenne előnyösebb helyzetben azoknál, akiknek szülő van ott a suliban. De hát ez csak egy vélemény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!