Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehetnek ilyen emberek...

Hogy lehetnek ilyen emberek szabadlábon, miért hagyja a társadalom tevékenykedni őket?

Figyelt kérdés
Az albérlőnk nem igazán fizetett sokszor, a végén már egyáltalán nem, össze-vissza hazudozott, tönkretette a bútorokat (volt, amit eltüzelt), a falakat, szeméthegyeket hagyott hátra, bűz van a házban, és ezt valószínűleg nem először játszotta el, és ilyen az élet minden területén. Több milliós kárt okozott, de neki állt feljebb. Be se engedett a házba. Hogy veszi a bátorságot valaki, hogy tönkretegye valaki más bútorát, akitől bérli a házat?... Én elsüllyednék szégyenemben a helyében. Az ilyen emberek sokszor megússzák gaztetteiket, miért hagyja ezt a társadalom? Az ilyen emberek sohasem változnak meg.

2017. febr. 6. 08:58
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Én látnám, messziről felismerem a gonoszt, bár ezek is nagyon jól hazudtak, ahogy a gonosz emberek általában. Már az elején voltak problémák, még a kauciót sem tudták leadni, mondták, hogy kirúgták őket az előző helyről is, stb. Nem mindenki vágja ezeket a dolgokat, hogy hogy kell kiadni egy lakást. Ja, az egyik előző lakó meg kiköltözéskor elvitt szinte minden bútort... Én inkább már ki sem adnék egy lakást sem, csak a gond van ezzel, inkább ráfizetés.
2017. febr. 6. 15:12
 32/51 anonim ***** válasza:
Csóróknak nem szabad kiadni, mert nem fogja tudni fizetni. Emeld fel az árat, most úgyis magasak. Ezzel ki is szelektáltad azt a réteget, akivel a jövőben ilyen jellegű gondok lesznek.
2017. febr. 8. 08:28
 33/51 anonim ***** válasza:

Bocs, nem tudok, nem is akarok ennyi választ elolvasni.

Ezért célszerű a közjegyző előtt kötni a szerződést, és annak rendje, módja szerint megállapodni előtte.

A közjegyző által írt, hitelesített szerződés olyan, mintha bírói végzés lenne. Ha tudod bizonyítani, hogy szerződést szegett, a papírral mész a rendőrségre, és akár még aznap kiteszik a szűrét.

Az meg ugye nyilván megvan, hogy hosszútávra kell kötni a szerződést, vagy a közjegyzői díjat + x összeget bukik. Ha nem tetszik neki a feltétel, akkor komolytalan, rizikós.

2017. febr. 8. 14:43
 34/51 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a 4 oldalnyi hozzászólást, mert ahogy látom, mély társadalmi filozofálásba kezdtél. Ehhez nincs kedvem.

Praktikusan viszont: azért nincs börtönben, mert nem követett el még olyan súlyú cselekményt, ami ezt indokolná. Elhiszem, hogy rossz most neked, de ez csakis a saját problémád, a társadalomnak vajmi köze van hozzá. Ott a PTK, az alapján eljárhatsz, ennél többet a társadalomtól ne remélj. Csakis magadat okolhatod, hogy alapvető tudás és tájékozódás nélkül beleugrottál az ingatlanbizniszbe. Nem tudtad, hogy a befektetéseknek kockázatai is vannak? Amúgy adót fizettél rendesen? Mert ha nem, akkor végképp nem értem, mit vársz a társadalomtól.

2017. febr. 8. 15:36
 35/51 A kérdező kommentje:

32, nem csóró, sokkal több pénzt keres, mint mi, ezért is szemét, simán fizethetett volna

33, úgy tudom, a közjegyzős szerződésnél sem lehet kitenni valakit egyik napról a másikra, de lehet, hogy igazad van, utánanézek

34, nem én adtam ki a házat, nem az én házam, és nem én kezdtem filozofálgatásba, hanem egy kommunista, aki szerint én tehetek az egészről. Több millió forint gyakorlatilag ellopása (hisz ennyivel károsított meg valakit) mástól nem bűncselekmény? És nem ez az első ilyen eset. Ha a társadalomnak nincs köze ehhez, akkor nyugodtan lehetne önbíráskodni, amit ugye a társadalom szerint nem lehet, úgyhogy nagyon is van köze hozzá.

2017. febr. 9. 06:19
 36/51 anonim ***** válasza:
82%

35: Mert "te" tehetsz az egészről! Az meg puszta kukacoskodás csak, hogy technikailag ki adta ki a házat, albérlőTÖKnek nevezted és nem véletlen, hogy most végig vagy sértve.

Az ilyen hozzád hasonlók a legaljasabbak... Gonoszokról papolsz, miközben a borosgazdával példálózol, ahol egy ember életét vesztette pár liter pancsolt borért. Normális vagy te?! De persze az önbíráskodás is addig tetszene csak, ameddig te jönnél ki nyertesen belőle. Ha a bérlőd védekezésképpen félholtra verne, akkor meg telebőgnéd a netet a csúnya, igazságtalan világról, ahol báncsák a tisztességes embert.

Az adózásra vonatkozó kérdést meg elengedted a füled mellett. Szóval mégis mit és milyen alapon vársz még a társadalomtól? Ott vannak a bíróságok, van egy PTK, ezen felül a társadalomnak semmi köze a kettőtök jogvitájához.

2017. febr. 10. 13:06
 37/51 anonim ***** válasza:

Hidd el,aki képes bútorokat feldarabolni,és azt elégetni,az csóró,és nem volt pénze.

Ezt kár szépíteni.

2017. febr. 10. 14:42
 38/51 A kérdező kommentje:
Aki havi fél millát keres, az nálam egyáltalán nem csóró. Egy havi fizetésükből ki tudták volna fizetni szinte az egész tartozásukat... Ilyenek ezek. A fagyállós gazda a társadalom jobbik része szerint inkább egy afféle hős, nem véletlen, hogy nem is kapott letöltendőt még a liberális jogrendszerben sem. Az ilyenek a hősök, az erkölcsi példaképek, az albérlőfélék meg a másik véglet.
2017. febr. 10. 22:45
 39/51 anonim ***** válasza:

"A kérdés, hogy akik ilyenek, azoknak miért hagyja a társadalom bárminemű tevékenységét? Miért nem üldözik, irtják ki a gonoszságot? Persze az is érdekes, miért jó valakinek gonosznak lenni."

Végülis tényleg a "kommunista" azaz én kezdtem filozofálgatásba, miután te végignyafogtad a kérdést az igazságtalan meg gonosz társadalomról. Én megpróbáltam elmagyarázni, hogy az "igazságos, kizsákmányolástól meg gonoszságtól mentes" álomvilágod miért nem működik, látom nem értetted meg. Arról se én se a többi válaszoló nem tehetünk, hogy buta vagy és egy ötéves naivitásával nézel a világra, ráadásul ha valaki ezt meg is mondja, akkor még neked áll feljebb.

Amit leírtam továbbra is igaz a te esetedben, naiv és hülye voltál, pont abba buktál bele, amibe a kommunizmus.

Amúgy csak halkan teszem hozzá, hogy épp te vagy itt a kommunista. Nem nem rossz értelemben, csak olyan naiv vagy, mint az egykori kommunista/utópista forradalmárok, akik hittek abban, hogy az emberek jók, és majd minden szép le, ha megszüntetik a kizsákmányolást.

2017. febr. 10. 23:47
 40/51 A kérdező kommentje:
A kommunisták nem naivak voltak, hanem gazemberek, hisz egy 10 éves gyerek is tudná, hogy az ideológiájuk baromság. Az ilyen gazemberek megbüntetése lehetséges lenne, én pl. eltörölném a mostani bíráskodást, és sokkal jobb döntéseket hoznék, nem bíbelődnék bizonyítékokkal, és kineveznék hasonló, szélsőségesen erkölcsös személyeket minden településre. Az mondjuk szerintem nem naivitás, hogy valaki azt feltételezi, hogy az albérlő normálisan használja a házat, nem teszi tönkre a bútorokat, nem tüzeli el, ha fél millát keres, fizeti a lakbért, stb.
2017. febr. 11. 07:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!