Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány decibellel szabad ugatnia...

Hány decibellel szabad ugatnia egy kutyának?

Figyelt kérdés
A szomszéd kutya random időközönként brutális hangerővel felüvölt és ez napi szinten hatalmas problémákat és nehézségeket okoz. A rendőrök, akiket kihívtam azt mondták, hogy ha akarok, tegyek feljelentést, de csak akkor nyerhetek, ha a a kutya magasabb decibel értékkel ugat, mint amennyi engedélyezve van. Köszönöm a válaszokat!

2017. jan. 3. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Nappal akár 91dB, éjjel csak 47dB.
2017. jan. 3. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs decibel meghatározva.

"Ha valaki nem tud pihenni az állandóan ugató kutya miatt, az már kimerítheti a birtokháborítás fogalmát. Ilyenkor a jegyzőt kell értesíteni, aki felszólíthatja a tulajdonost a törvénytelen állapot megszüntetésére. "

Forrás: [link]

2017. jan. 3. 14:10
 3/5 Donald J. Trump ***** válasza:

Van a törvény, meg van a gyakorlat.

Az oké, hogy törvény betűje alapján akár igazad is lehet, de a megvalósítást miként tervezed? Hangtompítós legyen a kutya vagy húzzanak zajvédő falat a telekhatárra?

2017. jan. 3. 17:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsó: ez nem az én dolgom. Én az a személy vagyok, aki a problémát bejelenti. Nem az én feladatom, hogy a megoldáson a fejemet törjem. Oldják meg azok, akiket ezért fizetnek.

2017. jan. 3. 18:24
 5/5 anonim válasza:
Jogos, a problémát oldja meg a gazda. Vigye be a szobába, aludjon vele, ha nem képes elhallgattatni. Már miért kellene egy kutyának állandóan ugatni. Ha igen, (és nem lehet vele bírni)akkor az a kutya idegbeteg.
2017. jan. 4. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!