Egy kutyának több joga van, mint egy embernek?
Ha betörnének hozzám, és ki lenne téve, hogy harap a kutya, de mégis bejönne a tolvaj, és a kutya megtépné, az jogos lenne. Ha betörne és én verném meg, az már önbíráskodás...
Most akkor hogy van ez??
A kutya ösztönösen cselekszik. Te meg nem vagy állat, tudsz racionálisan gondolkodni, tudod mi miért van. A kutya nem nem tudja, megtanítani se lehetne neki. Nem az állatoknak írták az okosok a törvényeket, jogszabályokat.
De az már más kérdés, hogy jól van-e ez így, hogy semmit sem tehetsz ha ilyen megtörténik, mert te ütöd meg a bokád. Nem tudom mi lenne a jó...
Az a baj, hogyha meg azt mondanák hogy mindenki úgy védi meg a területét ahogy akarja, akkor durva mészárlások lennének belőle, és nem csak azokkal szemben akik megérdemlik, mert nagyon sok elmebeteg él az országban, hanem mindenféle féligmeddig kitalált indokkal haragosok ellen is, stb, és nem lehetne ellenőrizni hogyténleg betörés volt-e, vagy csak odacsalta és kivégzés..
Egyébként szerintem a törvény most is úgy van, sőt szinte biztos, hogy jogos az önvédelmed ha betörnek hozzád, csak ebbe nem tartozik az bele hogy agyonvered. Azt meg hogy ki ütött először úgysem tudnák bebizonyítani hogy igazából te lepted őt meg és nem önvédelem volt, mert nincs tanú csak a te szavad a saját házadban vs egy betörő szava, egyértelmű kié győz.
Csak az olyanokat nem szeretik a hatóságok ha áramot vezetsz a kerítésedbe, vagy aknákat rejtesz el a kertedben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!