Érdemes jogi útra terelni vagy várjak még?
Alapszituáció: "van egy haverom aki meg szokta forgatni a pénzem, beszállsz?"
beszálltam
most nagyjából 2 hónappal a megbeszélt "kamatos" visszafizetés időpontja után egy vasat sem láttam még, sőt minimális mértékben veszítettem is, mert a számlám folyószámlahiteléből ment a pénz
hivatalos szerződés nem volt, "én itt vagyok biztosítéknak" mondta az elején, egy cégnél dolgozunk
ha online kommunikációval bizonyítható, hogy pénzt adtam neki, a bíróság figyelembe veszi és lehet remény rá terhelt perköltség mellett arra, hogy legalább az átadott összeget viszont lássam?
Nem. Ugyanis önként adtad neki oda, hogy "forgassa meg". Megforgatta, nem sikerült.
Mivel nem volt formális szerződés, hogy mlyen jogalapon adtad át a pénzt így borítékolható, hogy az jön ki, hogy tisztába voltál a kockázattal. Akkor meg nem jár neked semmi.
Önként adtad oda? Igen!
Tisztában vagy vele, hogy nemcsak nyerni lehet, hanem bukni is? Akár az egészet is? Biztos.
Akkor miről beszélünk?
nem a teljes összeg ment a folyószámlahitelből, max húsz körül, csak hó végén ennyivel is mínuszban voltam
viszont egyértelműen nincs jogi úton való rendezésre lehetőség ezek szerint, köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!