Mennyire kötelező a válás utáni gyerek láthatása? Miért ítélik az anyát cca.18 év "fogságra", amiért ő neveli a gyereket?
Talán nem volta a rövid kérdés eléggé világos. Az, hogy egy férfi a gyerek megszületése után nem képes apa lenni nem látható előre, főleg amikor a hősszerelmest mutatta. A gyakorlatban kiderült, hogy az önzése olyan, hogy nem fér bele egy gyermek szeretgetése - sőt havonta közli az anyával hogy nem áll útjukba, hagyják el a lakását - mert az övé, bár még nincs kifizetve.
A 18 év fogságot úgy értem, hogy amíg a gyerek nagykorú nem lesz addig kötelező a heti láthatás. Az anya életét ahhoz kell igazítania, hogy az apa igényt tart-e azon a héten a láthatásra. Kimozdulni nem tud, mert mindenhez engedélyt kell kérnie az apától, se vidékre, se külföldre. Még a gyerek iskoláztatásába is beleszól az apai engedély.
MINDEZT az apa saját odújában hanyatfekve - kur..lkodva - be-beszól az anya és a gyerek életébe, heti szórakozásra elkéri, de a gondoktól távoltartja magát. Ha akar elmehet külföldre dolgozni, az anya nem stb.
Erre kérdeztem, hogy ez így működik valóban? És nem az anya "ármánykodása" itt a tényállás.
Hogy minek vállalt gyereket? Hát az emberek általában azért házasodnak össze, hogy családot alapítsanak és gyerekeket neveljenek fel....
Igen ez pontosan igy van ahogy 11be le irtad kerdezo
Mindenhez kell az apa engedelye a gyerekkel kapcsolatban akkor is ha csak egeszheten ku..azik es hetvegen neha eljatszik a kisgyerekkel rad meg marad a munka oroszlanresze (persze csak akkor ha fizeti a gyerektartast ami szerintem nevetseges osszeg)
Tobbek kozott ezertse zavarta anyam azt a kotsog apamat mert akkor joga lett volna bele kontarkodni az eletunkbe
8aska voltam
Persze, hogy láthatja, de ez így nem fair.
Csak éppen nincs egyensúly. A tartásdíj is úgy van kikalkulálva, hogy az még a minimálnyugdíjat se éri el.
Ha ez a jog kis hazánkban akkor ez eléggé középkori, mondhatnánk patriarchális szemlélet, ahol az asszonyállat csak mint szaporító szerv jön számításba.
A nőknek nincs joguk tévedni (becsaphatják őket büntetlenül), mert a gyerek "csak" az életüket követeli, és adják is szívesen. De az apa - tisztelet a ritka kivételtől - mint egy hárem ura akár több feleségtől elválva (fillérekért) gyerekeket hagy maga után, különösebb felelősség, vagy empátia nélkül.
Ez a jogszerű itthon? Mocsok egy jog.
Amugy belegondoltal e hogy apa azert lehet kozombos mert nem tud a picivel mit kezdeni meg?
Az en fiam is megkerdezte, mit tud a 2 honapos babajaval kezdeni/jatszani. Meg kellett tanitanom, enekles, beszelgetes, stb. Azota imadja, jatszik vele, pelenkazza, viszi mindenhova, nagyon buszke ra. Ahogy cseperedik a baba, annal jobban el vannak, egesz napokat is.
Mint írtam a gyerek 1 éves és menne az apjához, de onnan semmiféle visszajelzés nem kap így értetlenül elfordul tőle. Játszani akar az apjával, de az csak mereven ül és néz a semmibe - világfájdalom.
Sok sok apró "probléma" gyűlt benne össze és rögeszmés lett - már hogy nem illenek össze (2 év után?...) Első jel amikor kiderült biztosra, hogy leányka lesz a gyermek (7.hónap) Már ekkor kezdett elhidegülni, bár tartotta magát. Szerintem ez neki egy fekete pont. Mivel az ő lakásába költöztek össze, most már hetente szekírozza feleségét, hogy nem áll útjukba, hagyják el a lakást a gyerekkel együtt, mert neki nincs "élettere". Akkor most kinek mit kellett volna meggondolnia, amikor gyereket vállaltak? A feleség a végletekig megalázkodik csakhogy egybe tartsa a családot. Ezt használja ki az apa = érzelmi zsarolás, terror a bezárt ajtók mögött.
Szerintem az apa kisebbségi komplexusát így kompenzálja, ettől érzi magát nagynak otthon (gyanítom az ő apja is így viselkedhetett anno). Ez egy értelmes, kvalifikált nő számára sokáig nem elviselhető, megoldás = válás. DE
Csöbörből vödörbe ahogy az eddigiekből kiderült. Csak a basáskodó férj jár jól, mert megkapja azt amire vágyott. Az anya pedig viszi a gyereket, természetesen, kiszolgáltatva a láthatás béklyójának és az "apai jogoknak". Lesz ebből valaha család? A gyereknevelés nehézségei, az élet viszontagságai, a női munka alulfizetettsége, előítéletek mellett lehet új RENDES apa?
A jog annyit ér amennyit be lehet tartani belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!