Mennyire kötelező a válás utáni gyerek láthatása? Miért ítélik az anyát cca.18 év "fogságra", amiért ő neveli a gyereket?
Én részben megértem a kérdezőt. Mondjuk gyerekvállalás előtt jó lett volna komolyan elbeszélgetni az apával, hogy tényleg akar-e gyereket, képesnek érzi-e magát az apaságra. De akkor sem lehet úgy elintézni a választ, hogy akkor minek szültél. Nyilván a kérdező sem így gondolta el a jövőjét.
Tényleg nehéz egyedül nevelni a gyereket(gyerekeket), még ha imádja is őket az ember. Ha az apa egyáltalán nem kíváncsi a válás után rá, akkor pedig még nehezebb. Bár rengeteg örömöt ad egy kisgyermek, de valljuk be, az anya szerep mellett nem sok idő marad a női szerep megélésére, főleg ha kicsi a gyerek. Az apa pedig felelősség nélkül éli a világát. Hasonlítsuk össze, kinek a könnyebb. És most nem a rengeteg öröm megéléséről beszélek, amit egy kisgyerek ad, hanem arról a rengeteg nehézségről, amit az anyának egyedül kell megoldani mind emberileg, mind anyagilag.
Fogsagra???
Meselek neked valamit...
Az en anyam egyedul nevelt/nevel(19f vagyok de meg mindig gondoskodik rolam) es soha se volt ugy h jobb lenne nelkulem...egyedul intezett hazat egyedul etetett minden problemat addig csurt es csavart amig megnem oldodott es ezt mind miattam...es teljesen egyedul...nemkaptam az allamtol sose tamogatast h apa nelkul vagyok...anyam ejt nappala teve cselekedett h felneveljen es mindenunk meglegyen 18-51eves koraig a mai napig dolgozik tobbek kozott azert mert van egy fia akit szeret
Volt tobb ferfi ki ossze akart jonni de amelyik nem ugy allt hozzam ahogy kell kivagta mint macskatszarni
O a maji napig ujra kezdene az egesz gyereknevelest mert szamara egy nagy oromvolt
Es nem azert mert en egy olyan tokeletes gyermek vagyok
Egy iskolakerulo iszakosdrogos hirtelen haragu nagyhangu kotsog gyerek vagyok...de megis ha meglatok egy csovest nemtudok ugy elmenni melette h ne nezzem meg van e nallam apro...es egesz tyukszaros eletemben nem loptam meg egy csokitsem.Mert edesanyam ugynevelt h ami nem az enyem azt nem veszem el
Apamat utalom es egyszer talalkoznek vele a fejet leszaggatnam a helyerol meg a rosszku..vajanak is aki miatt ott hagyta anyamat es behuzta 20ezerrel
Pedig edesanyam egy rosszot nem mondott rola csak h "csalodtam benne"
De anyamat szeretem es o is engem
Na ilyen egy nagybetus kituno ANYA
De te h "18ev fogsag"... Hat a ku...a a..a..t azt mar komolyan az ilyeneket mint teged meg az apjat nemzes krptelenne tennem...es akkor torodhetek a sajat szanalmas eletetekkel ha az fontosabb mint h egy erkolcsos segitokesz empatiaval rendelkezo embert probalj felnevelni
Nemlesz konnyu de ez nem olyan h rendelsz egy pizzat es akkor megis inkabb egy gyrost kersz helyette
Remelem elgondolkodsz ezen es 18ev mulva egy hasznos erkolcsos tisztaszivu gerinces embert udvozolhetunk felnott tarsadalmunkba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!