Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bírók miért nem tartoznak...

A bírók miért nem tartoznak semmilyen felelősséggel a döntésükért?

Figyelt kérdés

Én ezt felháborítónak tartom, és a mi pénzünkön szórakoznak persze.

Én biztos bevezetnék egy olyan rendszert, ha másod fokon ellentétes az ítélet, akkor annak a költségeit szépen az első fokú bíró lóvéjából levonnám. És így tovább szépen a fokokkal, Kúria, Strasbourg.

Ugyanis így aztán az ég világon semmi tétje nincs a munkájuknak, beül oda, én us voltam már olyan tárgyaláson,hogy kedves bíró úrnak fogalma nem volt egyáltalán arról se, hogy mégis mi az ügy, de azért meghozta a fergetegesen ökör ítéletét, amit persze aztán hatályon kívül is helyeztek.

ha ugyanúgy működne, mint minden más területen, azaz igenis felelősséggel tartoznának a döntéseikért, elhiszitek, hogy normálisabb ítéletek születnének?

Szóval hogy engedhetjük meg ezt a luxust és miért nincs semmi következménye rá nézve, ha idióta ítéletet hoz?

2016. dec. 3. 17:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Mert nem ítélhetik el önmagukat.
2016. dec. 3. 17:41
 2/25 A kérdező kommentje:
#1 ez nem rossz válasz, pedig lehetne köztük egy alapos szórást csinálni sztem ...
2016. dec. 3. 17:42
 3/25 A kérdező kommentje:

de nem is kell elítélni, egyszerű a megoldás, kell egy IM rend arról, h amennyiben ..az az ítélet, akkor automatikusan vonják tőle az eljárás költségeit a fizetéséből.

ennyi csak ...

hirtelen véletlenül rend lenne, és a végén még megalapozott ítéletek is születnének, nem?

2016. dec. 3. 17:43
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

gyakran azért hoznak irreális ítéletet hogy legyen felebezés

Ők is pénzből élnek ! Mit nem lehet ezen érteni ;DDDDD

2016. dec. 3. 17:55
 5/25 anonim ***** válasza:

Sorolj már fel légyszíves az elmúlt 25 évben ártatlanul elítélt embereket. Ha valaki bíróság elé kerül ma Magyarországon, akkor annak tuti biztos hogy vaj van a füle mögött.

Lehet, hogy a bíró nem ismeri teljes mértékben az ügy részleteit, de nincs is rá szüksége! Ha pedig hibázik, az belefér az úgynevezett hibahatárba. Hiszen Ő is ember, majd Isten megbocsájt neki. Ha tudsz jobb eljárási rendszert, szívesen fogadjuk a javaslataidat!

2016. dec. 3. 18:54
 6/25 A kérdező kommentje:

jézusom, te hol élsz ember?

azt mondod, a mai magyar "igazságszolgáltatásban" nem ítélnek el senkit ártatlanul? már bocs, de némi tapasztalat alapján határozottan nem tudok egyetérteni. bizony, sok esetben elég egy tehetős / kapcsolatokkal rendelkező ellenség, és reszeltek az illetőnek.

Igazából pont fordítva igaz az állításod: ha egyszer valakit felültetnek a futószalagra, az már veheti úgy, hogy el is ítélték, nem különösebben lényeges szempont, hogy tényleg bűnös legyen az illető. Vannak ennél a kis aprócska tényezőnél sokkal fontosabb szempontok akár rendőrségi, akár ügyészségi, akár bírósági szakaszban.

Elég durva ezt így kimondani, de ez a nagy realitás ...

(és ez most nem is annyira a kérdéshez tartozik, csak nagyon meglepődtem ezen a naivitásodon)

2016. dec. 3. 19:15
 7/25 anonim ***** válasza:
Tekintély alapú rendszerükben az igazság nem fér bele. A jog meg nem mindenható. Ezért lehet fellebbezni és másodvéleményt kérni.
2016. dec. 3. 19:43
 8/25 anonim ***** válasza:
55%

"ha másod fokon ellentétes az ítélet, akkor annak a költségeit szépen az első fokú bíró lóvéjából levonnám."

Kevésszer születik ellentétes ítélet, ha igen, akkor szinte mindig azért, mert új bizonyítékok kerülnek elő. Nyilván nem lenne semmi értelme elítélni valakit azért, mert korábban nem kapott meg minden adatot a tisztább képhez.

Másrészről pedig van a bíróknál is felülvizsgálat, lehet bepanaszolni stb. Csak ugye a peres felek szemében rosszul dolgozik az a bíró, aki nem az ő javukra dönt.

2016. dec. 3. 21:53
 9/25 A kérdező kommentje:

ó hát aztán te is tudod, mennyit ér egy "bepanaszolás".

ahányszor én már "bepanaszoltam" akár írásban akár szóban az elnöknél egy bírót ... aztán tudod, mi az eredmény? csak elkezd még jobban szívózni ...

hát abban a tekintélyelvű dologban meg van igazság, viszont azért a másod fok sajnos nem igazán független, és erősen védik egymást, azaz ha másképpen is döntenek, azt garantáltan úgy állítják be, hogy az elsőfokú bíró ne legyen hibáztatható.

de mindez még mindig semmi. most akkor tényleg ott kötünk ki h a mai magyar rendszerben egy bíró ellen semmit se lehet tenni ... ez pedig igen gáz.

2016. dec. 3. 23:44
 10/25 anonim ***** válasza:

A legnagyobb baj a hibás ítéletetekkel az, hogy tönkreteszi egy ember életét.

Az idióta ügyészekkel kezdődik az egész. Simán benn tarthatnak valakit előzetesben akár fél évig. Aztán kiengedik bizonyíték hiányában. Panaszra csak akkor mehetne az illető, ha bűncselekmény hiányában engednék ki. Az állása vagy vállalkozása elveszett, családja romokban hever.

Ha azt hiszed, hogy veled nem történhet meg ilyen, akkor tévedsz. Ha egy nő azt mondja, hogy megerőszakoltad másnap már előzetesben ülsz. Aztán te bizonyítsd be, hogy nem csináltál semmit. Elég nehéz olyat bizonyítani amit nem követtél el.

2016. dec. 4. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!