Egy nyilvános facebook-csoport létrehozója tartozik-e felelősséggel azért, amit a tagok megosztanak?
Arra gondoltam, létrehoznék a lakóhelyem számára egy fb-csoportot, ahol mindenféle megjelenhet.
Vannak ilyen csoportok, de már túl sok a moderáció, alig engednek valamit megjelenni, és a hozzászólásokat is moderálják.
Én pár napja megosztottam volna, hogy egy boltban hogy akarják megtéveszteni a vásárlókat, de nem került ki. Milyen szabályok vonatkoznak erre?
Esetleg azért moderálják túl, mert rágalmazásnak minősülne? Tehát esetleg nem lehet véleményt formálni?
A bolt oldalára nyilván kiírtam, de ők törölték a hozzászólást, aztán kiírtam újra, most személyeskednek. Már csak emiatt is érdemes lenne szélesebb nyilvánosság számára is elérhetővé tenni, mert utálom, amikor hülyének nézik az embert.
És ha egy eladó viselkedéséről írok véleményt, az nem rágalmazás, nem?
Véleményt tudtommal lehet formálni, szólásszabadság van.
Illetve ha én állítok valamit, ő meg az ellenkezőjét (jelen esetben ugye komment törlés + személyeskedés mondhatni egyenlő a beismeréssel), az vajon rágalmazás-e?
És ha nem is köthető személy az oldalhoz, akkor IP-cím alapján kinyomozzák-e? Vagy ez csak a bűnügyi filmekben van így?
Ha nevesített vagy felismerhető belőle az eladó személye, akkor perelhet.
Az pedig nem rágalmazás, ha saját magáról szóló hozzászólást töröltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!