Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy nyilvános facebook-csoport...

Egy nyilvános facebook-csoport létrehozója tartozik-e felelősséggel azért, amit a tagok megosztanak?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, létrehoznék a lakóhelyem számára egy fb-csoportot, ahol mindenféle megjelenhet.

Vannak ilyen csoportok, de már túl sok a moderáció, alig engednek valamit megjelenni, és a hozzászólásokat is moderálják.

Én pár napja megosztottam volna, hogy egy boltban hogy akarják megtéveszteni a vásárlókat, de nem került ki. Milyen szabályok vonatkoznak erre?

Esetleg azért moderálják túl, mert rágalmazásnak minősülne? Tehát esetleg nem lehet véleményt formálni?

A bolt oldalára nyilván kiírtam, de ők törölték a hozzászólást, aztán kiírtam újra, most személyeskednek. Már csak emiatt is érdemes lenne szélesebb nyilvánosság számára is elérhetővé tenni, mert utálom, amikor hülyének nézik az embert.

2016. júl. 9. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Bizonyíték nélkül rágalmazás. A jelenlegi szabályozás szerint, ha jól emlékszem, pár napos határidővel kell a jogsértő tartalmat eltávolítanod. Nemrégiben volt EU-s állásfoglalás arra, hogy már nem lehet felelősségre vonni a szolgáltatót érte, korábban lehetett.
2016. júl. 9. 13:40
 2/3 A kérdező kommentje:

És ha egy eladó viselkedéséről írok véleményt, az nem rágalmazás, nem?

Véleményt tudtommal lehet formálni, szólásszabadság van.

Illetve ha én állítok valamit, ő meg az ellenkezőjét (jelen esetben ugye komment törlés + személyeskedés mondhatni egyenlő a beismeréssel), az vajon rágalmazás-e?

És ha nem is köthető személy az oldalhoz, akkor IP-cím alapján kinyomozzák-e? Vagy ez csak a bűnügyi filmekben van így?

2016. júl. 9. 17:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nevesített vagy felismerhető belőle az eladó személye, akkor perelhet.

Az pedig nem rágalmazás, ha saját magáról szóló hozzászólást töröltet.

2016. júl. 10. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!