Ha beáll a tél, és továbbra is beözönlenek a ide Európába illegálisan, és esetleg megfagynak Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában, akkor mi felelősséggel tartoznánk értük?
Én nem érezném felelősnek magam.
Ők jönnek ide a saját felelősségükre, hát nehogy már nekem kelljen ellátnom... Így is gondolom azért az adófizetők pénzéből is megy erre a kabaréra, hát még ha fűteni is kéne őket... Legközelebb majd délre menekülnek, nem pedig északra.
Ja, kimaradt az alany a kérdésemből, természetesen az ókori Római Birodalmat tönkretevő barbár hordák modern kori változatának tagjaira gondolok :)
Menekülttáborokban? Nem a néhány száz menekültről beszélek, hanem azokról, akik hátrahagyják irataikat, és erőszakkal özönlenek be, noha nincsenek életveszélyben saját hazájukban sem.
A kérdésem pont erre irányult, hogy szerintetek kötelessége-e többek között a fent felsorolt országoknak az, hogy fűtött helyen biztosítsanak elhelyezést, és ne a szabadban fagyjanak meg.
Tartoznak-e ezért az európai népek, államok felelősséggel?
Persze, az EU megdádáz minket, hogy hogyan hagyhattuk szegény menekülteket a hidegben.
Amúgy meg természetes kiválasztódás.
Én biztos nem tartozom felelősséggel egyetlen megfagyott migránsért sem.
Indtsunk pert a tél ellen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!