Mekkora az esélye annak hogy tornádó legyen Magyarországon vagy Horvátországban?
Kerestem a Wikipédiában.. Találtam azt hogy 2012 ben Magyarországon volt egy. Horvátországban háromszor. (Horvátországban élek) .
itt az idő nagyon megváltozott. Szerintem ideális egy tornádó kialakulására. Mivel nappal meleg van, délután hideg. Most éppen nagyon sötét felhők vannak és nagyon fúj a szél..van egy olyan jelenség amit látok az úgynevezett fal felhő (wall cloud) amiből majd a vortex jeletkezni fog. Persze nem biztos. A klímaváltozás igenis tapasztalható az utóbbi években.
Az időképen éves szinten egy fél tucat szokott lenni: [link]
Az esélyt nehéz megmondani, mert mihez képest méred az esélyt…
Persze kérdés, hogy a tornádók száma nőtt-e szignifikánsan az elmúlt években, évtizedekben, vagy csak az információ jut el könnyebben másokhoz.
Azért olyan nagyon nincs meleg még nappal. A többi meg a széltől, illetve a tereptárgyaktól függ. De ennyire nem vagyok szakértője a témának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!