Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelező a "javasolt", vagy...

Kötelező a "javasolt", vagy "kötelező" oltások középiskolában (19évesen)? Mi jár ha valaki úgy dönt hogy nem hajlandó alárendelni magát ennek a beoltinak?

Figyelt kérdés
2016. nov. 15. 20:03
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ne oltasd be magad. Az evolúció majd gondoskodik róla, hogy az ilyen ostobák mint te, ne szaporodjanak. Ennek a leggyorsabb módja, ha már most belepusztulsz valami betegségbe, ami megelőzhető lett volna egy védőoltással.
2016. nov. 16. 08:36
 42/50 anonim ***** válasza:
65%

Hú kérdező,neked kár iskolába járni,ha eddig ilyen hülye maradtál,ez a pár hónap már nem segít rajtad.

Azét kell beoltatni magad,mert a Hepatitis fertőzésre nincs gyógyszer.

Annyit tudnak tenni az orvosok,hogy kórházban tartanak és megpróbálnak pár tüneten enyhíteni,de vagy legyőzi a szervezeted vagy nem.

Egyedül védőoltással előzhető meg/"gyógyítható".

De ha te annyira ki akarod próbálni,hogy milyen az,amikor sötétet pisilsz,amikor világos síznű a székleted,amikor felpuffad a májad,amikor teljesen sárga a bőröd és a szemed fehérje ráadásul mindenhol viszketsz,hánysz,nem tudsz enni és az orvosok nem tudnak rajtad segíteni csak fekszel hetekig a kórházban és várod,hogy vagy meggyógyulsz vagy meghalsz...arról nem is beszélve,hogy ha meg is tudsz gyógyulni a gyógyulási idő hónapokig tart,ráadásul utána sokáig májtáji fájdalmaid lesznek és fáradékonyabb leszel..Te életed,azt kezdesz vele,amit akarsz.

Egyébként zárójelesen szólok,hogy ezt az oltást rendszeresen kapják utazók,akik külföldre mennek,de érdekes módon nem állt még le a turizmus azért,mert hullanak az emberek az oltástól.

2016. nov. 16. 10:37
 43/50 A kérdező kommentje:
A #42-es válasz eddig legtény közlőbb. De nyílván kezdeti fázisban még gyógyítható kell hogy legyen. (Amikor még csak lappang a vérben. De még semmi hatása nincsen. De tényleg ha beteg vagyok (most nem hapatitis, hanem sima nátha, vagy ilyenek) és beoltanak a hepatitis ellen, akkor hepatitises lehetek az oltástól? (Mivel egy gyenge immunrendszer nem biztos hogy tud ellenanyagot termelni a "legyengített" vírusok, baktériumok ellen. [most általánosan az oltásnál]. Mivel én úgy tudom hogy ha valaki már beteg valamiben,akkor semmilyen ellenoltást nem kaphat.
2016. nov. 16. 16:07
 44/50 A kérdező kommentje:

Van gyógyszeres kezelés ellene, csak mindenképpen az illető immunrendszerének kell megoldania (hát egy náthában is meglehet halni), (de ez sok betegségnél így van.)

(Anyám apja hepatitiszes lett és lábon kihordta az oltásnak köszönhetően, amit még a megbetegedés előtt kapott. Csak azzal van a baj hogyha valakit betegség ideje alatt oltanak be, azzal mi van? Mivel én lehet hogy beteg vagyok [ment a hasam, és rosszullét is volt az elmúlt 1 hónapban.])

:)

Melyik hepatitisz a legveszélyesebb? (A, B, C, ..stb.)

2016. nov. 16. 16:16
 45/50 A kérdező kommentje:

Tehát a hepatitisz elleni oltást már megvizsgálták, hogy kb. 20 év alatt milyen hatást gyakorol egy felnőtt/gyermek szervezetére. Nem-e okoz kárt az emberi tudatban. Vagy nem-e tartalmaz tudatmódosító anyagot a vakcina?

A mai oltások a régi technológián alapulnak, vagy már megújult technológiával zajlanak le?

2016. nov. 16. 16:22
 46/50 anonim ***** válasza:
59%
Nem legyengített vírust kapsz, hanem olyan anyagot, amit a szervezeted vírusként azonosít, így tud termelni ellenanyagot. A védőoltásoktól nem lehet magát a betegséget elkapni. Más kockázata lehet, haltak már meg emberek védőoltástól, de ez annyira elenyésző, hogy foglalkozni sem igazán érdemes vele.
2016. nov. 16. 16:24
 47/50 A kérdező kommentje:
Olyan anyagot? (Nem vírusokat tenyésztenek úgy hogy azok gyengék legyenek [valami olyan tápkörnyezetben, vagy genetikailag módosítással vagy valami ilyet olvastam]. Mondjuk ebben nem vagyok biztos.) Milyen anyagot kapok a Hepatitisz-A oltásnál és ez az anyag milyen eredetű? Kérlek a ponos kémia nevet. Mert utána akarok nézni.
2016. nov. 16. 16:28
 48/50 A kérdező kommentje:

"HAVRIXTM Hepatitisz A vakcina

Az oltóanyag jellemzése

A HAVRIXCTM hepatitisz A vírus vakcina egy steril szuszpenzió, amely formaldehiddel inaktivált hepatitisz A vírust (HM 175 hepatitisz A vírustörzs) tartalmaz alumínium-hidroxidra adszorbeált formában.

A vírus szaporítása MRC5 humán diploid sejteken történik. A vírus extrakció előtt a sejtek intenzív mosásával távolítják el a tápoldat-komponenseket. Ezt követően készül a vírusszuszpenzió a sejtek lyzise során. A vírusszuszpenzió tisztítása ultraszűréses eljárások és gélkromatográfia alkalmazásával, a vírusinaktiválás formalin-kezeléssel történik." - Mondjuk nem tűnik veszélyesnek. :)

2016. nov. 16. 17:05
 49/50 A kérdező kommentje:
A H1N1 elleni oltástól tényleg meghaltak emberek?
2016. nov. 16. 17:07
 50/50 anonim ***** válasza:
78%
Ne dőljetek már be ennek a nyilvánvaló trollkodásnak, már rég elvitte a kérdést más irányba és csak arra játszik, hogy minél többen válaszoljanak a hülye kérdéseire.
2016. nov. 16. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!