Mit csináltatok ha kötelező lenne ez a proram minden középiskolában?
Az iskolába tanulni járnak az emberek.
Semmi helye ott az ilyesfajta politikai propagandáknak.
Ahogyan belenéztem, a program az elfogadásról és a toleranciáról szól. Másképp mondom, a kirekesztés és az emberi primitívség ellen.
Nem kötelező sem a melegség, sem leszbivé válni.
Nem tudom a kérdező miért provokál, vagy mit nem akar érteni benne...
"Felhívni a pedagógusok, a diákok és családjuk figyelmét a témával hitelesen foglalkozó szakirodalomra, forrásokra és szervezetekre."
Igen, és ez onnan indul, hogy a természetben nincs olyan, hogy transznemű/transzexuális. Ilyen nem vagy szexuális orientáció nem létezik, és ennyi erővel a szervátültetetteket is szexuális kisebbségnek hívhatnánk.
"Az órák párbeszédesek, kérdésfelvetőek, a hiteles ismeretek bővítését segítik, és nem céljuk a fiatalok meggyőzése, etikai és/vagy vallási nézeteik megkérdőjelezése."
Hát biztos nem segít. Az meg, hogy mi hiteles fentebb bemutattam.
"Céljuk viszont olyan fogalmak tisztázása, mint sztereotípia, homofóbia, hetero-, bi-, homoszexualitás, transzneműség, transzvesztitizmus, nemi identitás, nemi orientáció, szabadságjogok, coming out (előbújás)."
Ez a sztereotípikus program, mert nem létező fogalmakat aggat emberekre, aminek nincs alapja. Ha a nemlétező transz- dologokat említi követelem a transzfóbia említését is. Érdekes módon ez nyugaton ismert, csak nálunk letagadják.
Örülnék neki, de sajnos nem errefelé halad az ország.
Akik itt b***nak, azoknak gondolom azzal sincs baja, ha valaki őket ítéli meg külső jegyek alapján. Szemszín, magasság, származás és hasonlók. Vagy az már hungarófobia lenne? Addig lehet csak gyűlölködni, kirekeszteni amíg én csinálom és nem velem csinálják?
Gondolkodjatok el egy kicsit. Empátia, tudjátok. Képzeljétek el, hogy ti vagytok melegek, esetleg testvéretek, gyereketek. Akkor hogyan vélekednétek a homofóbiáról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!