Komolyan kötelező lesz megint honvédelmi ismeretek tárgy a középiskolában?
Nem mondom, hogy elmebeteg, aki katona volt (mondjuk a hatalommániás suttyó tisztekről megvan a véleményem), de minek kellene bárkinek is ismerni a fegyvereket technikailag.
Európában teljesen érthető okokból évről-évre szüntetik meg a sorkatonaságot, legutóbb Németországban, most tervezik Ausztriában és Dániában.
Én a helyedben nem emiatt, hanem amúgy is kiküldeném:
- nyelvtudás
- osztrák érettségi
- jobb körülmények valószínűleg
- ismeretség kinn, könnyebben talál majd állást, valószínűleg ott megy továbbtanulni is...
Szóval én nem gondolkodnék a helyedben. :)
"Gondolom nem csak fegyverösszerakást tanulnának, biztos tanulnának a magyar honvédelmi hagyományokról,történelemről,hazaszeretetről.Ha háború lenne akkor mindenhol újra kényszersorozás lenne, tehát erről ennyit."
Erre ott a törióra, ott tanulnak a történelemről. A hazaszeretetet meg nem lehet oktatni, főleg nem háborúsdiból... Menjenek ki kirándulni az erdőbe, szeresse meg az országot, ne pedig egy másik ember lelövésében akarja kiélni az úgynevezett "hazaszeretetét".
Hála istennek.
Legalább lesz egy kis foglmuk a honvédelem lényegéről, és nem fognak annyira gyűlölni és lenézni minket, mint egyesek itt felettem.
Egy katona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!