Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelező a "javasolt", vagy...

Kötelező a "javasolt", vagy "kötelező" oltások középiskolában (19évesen)? Mi jár ha valaki úgy dönt hogy nem hajlandó alárendelni magát ennek a beoltinak?

Figyelt kérdés
2016. nov. 15. 20:03
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
"vakcinás"
2016. nov. 15. 22:00
 22/50 anonim ***** válasza:
87%
Hágjál szabályt, de még büszke is vagy rá? És most mit vársz, igazolást, hogy mekkora arc vagy? A tudatlanság a legveszélyesebb fegyver, és te szenvedsz benne, de a magam részéről nem érdekel, csinálj, amit akarsz, nehogy már azon törjem magam, hogy meggyőzök valakit egy névtelen oldalon.
2016. nov. 15. 22:03
 23/50 A kérdező kommentje:
Törvényszegő vagyok, ez is biztos a Fidesz miatt van, mivel a Fidesz színe a sárga, nem?
2016. nov. 15. 22:06
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
nem kötelező beoltatnod magad, annyi a bökkenő, hogy suliba se kötelező járnod és nem fognak beengedni
2016. nov. 15. 22:13
 25/50 Molyember ***** válasza:
100%
Félsz a szuritól? Komoly... :)
2016. nov. 15. 22:14
 26/50 A kérdező kommentje:
Nem félek (bár ha fenékbe adják, akkor szégyenlős vagyok) csak tényleg mi a garancia rá hogy amit beadnak nekem az nem-e mérgező?
2016. nov. 15. 22:46
 27/50 A kérdező kommentje:
Nem kötelező suliba járni ez igaz, de már november van és eddig teljesen jó a magatartásom. (Más lek*rvázza a tanárt és semmit sem kap.)
2016. nov. 15. 22:49
 28/50 anonim ***** válasza:
88%

Nem a mutációtól kell elsősorban tartani, amit említettek korábban. Azért szükséges a minél magasabb oltottsági arány elérése, mert az oltások is gyógyszerek, azaz nincs 100%-os hatékonyság. Lehet, hogy valakit beoltanak, de nem hat nála, őt így az védi meg, hogy mindenki be van oltva a közelében és nincs kitől elkapnia. Épp emiatt hülyeség azzal érvelni, hogy csak magamat veszélyeztetem, ha nem oltatom be magamat.

Ha jogilag érdekel, hogy mi történik megtagadáskor, akkor viszonylag egyszerű a képlet: Először kötelezhet hatóság, hogy vesd alá magad a beoltásnak. Amennyiben ezt nem teljesíted, akkor kiszabhatnak eljárási bírságot. Emellett szabálysértési úton is büntethetnek, hiszen megvalósítod a "fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása" tényállást, itt is jöhet egy bírság. Amennyiben még ezután se működsz együtt velük, akkor végső esetben (idáig ritkán fajul el a helyzet) rendőrség bevonásával és kényszer alkalmazásával érhetik el a beoltást. Nem rémisztésnek szántam a leírtakat, ez így működik jelenleg.

2016. nov. 15. 22:57
 29/50 A kérdező kommentje:
De hogyha mindenkinél máshogy hat akkor lehet hogy nálam ellenkezőleg hat. Lehet hogy pont a vakcinától leszek beteg. Ilyen esetben ki a felelős?
2016. nov. 15. 23:01
 30/50 A kérdező kommentje:
Ha nem 100%-os, akkor miért jár büntetéssel a tagadása, mivel így egy gyógyszer rosszul is elsülhet.
2016. nov. 15. 23:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!