Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelező a "javasolt", vagy...

Kötelező a "javasolt", vagy "kötelező" oltások középiskolában (19évesen)? Mi jár ha valaki úgy dönt hogy nem hajlandó alárendelni magát ennek a beoltinak?

Figyelt kérdés
2016. nov. 15. 20:03
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
93%

Középiskolában semmiféle kötelező oltás nekünk nem volt.

Egyébként téged helyesírással kellene beoltani, meg egy kis ésszel.

2016. nov. 15. 20:38
 12/50 A kérdező kommentje:
Ha nem mutálódik, akkor nincs jelentősége hogy annak hogy néhány tanuló nem oltja be magát. Mivel így azok akik be vannak oltva azok úgy sem kaphatják el azoktól akik nincsenek beolva, így aki nem oltja be magát, az csak a saját felelőssége. Nem?
2016. nov. 15. 20:39
 13/50 A kérdező kommentje:
"Középiskolában semmiféle kötelező oltás nekünk nem volt. "- Mondom nálunk járvány utött ki, és ezért azt mondták hogy kötelező, de aki nem veti alá magát ennek, az mit kap? (osztályfőnöki? vagy mit lehet ezért kapni?)
2016. nov. 15. 20:40
 14/50 A kérdező kommentje:
Gépírok és sietek, ezért furcsa kicsit a nyelvtan.
2016. nov. 15. 20:41
 15/50 anonim ***** válasza:
88%

"Pl. a fekete himlőnek már réges-régen csak laboratóriumban kellene léteznie, de az oltáselleneseknek hála még mindig vannak belőle megbetegedések (és természetesen halálesetek)."

A fekete himlő már elég régóta csak a laborokban létezik, vitatkoznak néha azon, hogy megsemmisítsék-e, vagy tartsák meg, hisz nem kellene kiirtani valamit.

Egyébként ez csak ezzel van így, mivel speciális emberi kórokozó volt, így az állatok nem tudják terjeszteni.

A fekete himlő elleni oltást már nem engedélyeznék, mivel túl sok volt a mellékhatása, többen lebénultak vagy meghaltak tőle.

2016. nov. 15. 21:04
 16/50 anonim ***** válasza:
80%

Lehet nem a fekete himlőt olvastam, ebben akkor tévedtem.

De abban biztos vagyok, hogy nem túl rég egy spanyol gyerek halt bele a torokgyíkba, mert a szülei oltásellenesek voltak. De ha a kérdező már nagykorú, és ilyen nagy mellénnyel van, akkor ne oltassa be magát, nem én fogok elpatkolni.

Bár azt fel nem foghatom, hogy a XXI. században miért van még mindig sötét középkor némely fejben...

2016. nov. 15. 21:41
 17/50 A kérdező kommentje:

A torokgyíkos oké. Az nem gáz, én még nem halottam hogy probléma lenne vele. :) (Azt még belehet adni, szerintem sincs vele baj.)

Vagy lenne azzal probléma?

2016. nov. 15. 21:44
 18/50 A kérdező kommentje:
"Bár azt fel nem foghatom, hogy a XXI. században miért van még mindig sötét középkor némely fejben..."- Én fundamentalista vagyok.
2016. nov. 15. 21:46
 19/50 anonim ***** válasza:
92%

Ha a társadalom részeként akarsz élni, akkor be kell tartanod a társadalom szabályait.

Költözz el az Antarktiszra, ott senki se fog cseszegetni holmi védőoltásokkal.

2016. nov. 15. 21:55
 20/50 A kérdező kommentje:
Egyébként még Grönlandon is van valami oltás. De az oltás nem olyan szabály, mint az hogy "ne csalj adót",vagy hogy "ne ölj". Azért a vakciánás oltás egy kissé szubjektív is (másra nem hat ki, mivel mutációhoz nem kis idő kell). Illetve ha mások át mennek a piroson, meg ilyenek, akkor most én is szabályt hágok. :)
2016. nov. 15. 21:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!