Kötelező a "javasolt", vagy "kötelező" oltások középiskolában (19évesen)? Mi jár ha valaki úgy dönt hogy nem hajlandó alárendelni magát ennek a beoltinak?
Középiskolában semmiféle kötelező oltás nekünk nem volt.
Egyébként téged helyesírással kellene beoltani, meg egy kis ésszel.
"Pl. a fekete himlőnek már réges-régen csak laboratóriumban kellene léteznie, de az oltáselleneseknek hála még mindig vannak belőle megbetegedések (és természetesen halálesetek)."
A fekete himlő már elég régóta csak a laborokban létezik, vitatkoznak néha azon, hogy megsemmisítsék-e, vagy tartsák meg, hisz nem kellene kiirtani valamit.
Egyébként ez csak ezzel van így, mivel speciális emberi kórokozó volt, így az állatok nem tudják terjeszteni.
A fekete himlő elleni oltást már nem engedélyeznék, mivel túl sok volt a mellékhatása, többen lebénultak vagy meghaltak tőle.
Lehet nem a fekete himlőt olvastam, ebben akkor tévedtem.
De abban biztos vagyok, hogy nem túl rég egy spanyol gyerek halt bele a torokgyíkba, mert a szülei oltásellenesek voltak. De ha a kérdező már nagykorú, és ilyen nagy mellénnyel van, akkor ne oltassa be magát, nem én fogok elpatkolni.
Bár azt fel nem foghatom, hogy a XXI. században miért van még mindig sötét középkor némely fejben...
A torokgyíkos oké. Az nem gáz, én még nem halottam hogy probléma lenne vele. :) (Azt még belehet adni, szerintem sincs vele baj.)
Vagy lenne azzal probléma?
Ha a társadalom részeként akarsz élni, akkor be kell tartanod a társadalom szabályait.
Költözz el az Antarktiszra, ott senki se fog cseszegetni holmi védőoltásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!