Kötelező a "javasolt", vagy "kötelező" oltások
középiskolában (19évesen)? Mi jár ha valaki úgy dönt
hogy nem hajlandó alárendelni magát ennek a beoltinak?
""Bár azt fel nem foghatom, hogy a XXI. században miért van még mindig sötét középkor némely fejben..."- Én fundamentalista vagyok."
Ez pont ki is meríti a fejben lévő sötét középkor fogalmát.
Azért kötelező, mert az oltás kockázata kisebb mint a betegségé amit megelőz.
2016. nov. 15. 23:17
32/50 A kérdező kommentje:
Ha én rendesen higiénikusan élek akkor a betegség kockázata is kicsi. Az oltás kockázatának csökkentéséért semmit nem tudok tenni. Vagy negálom vagy elfogadom.
Tényleg ilyen hülye vagy? Ketten már kórházban fekszenek a közvetlen környezetedből, onnan, ahol naponta megfordulsz. Ez egy kivételes eset, nem szoktak középiskolában oltani, de nálatok járvány van. A te bajod, ha elkapod, de nem örülök neki, hogy az általam befizetett pénzből is finanszírozzák majd a kezelésedet. Ha már ennyire hangsúlyozod, hogy 19 évesen felnőttnek számítasz, akkor gondolkodj is úgy, mint egy felnőtt, vagy iratkozz ki az iskolából, aminek a szabályait nem akarod követni. Nem vagy már tanköteles.
2016. nov. 15. 23:37
34/50 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy ha már fertőzött vagyok akkor már felesleges a védőoltás (akkor már kórházi kezelés kell). Ha meg nem vagyok fertőzött akkor meg nem biztos hogy a védőoltás megvéd, mivel egy-két napra legyengíti az immunrendszeremet és lehet hogy azon idő alatt megfertőződöm.
35/50 A kérdező kommentje:
Én az iskola szabályait betartom csak ezt a szabályt nem akarom betartani.
Tökmindegy, hogy akarod, vagy nem akarod. Ami kötelező, az kötelező. Ha elmulasztod, akkor komoly pénzbüntetésnek nézel elébe, ha azután is, akkor kényszergyógykezelésnek.
Hiába magyarázod, hogy *szerinted* te nem kaphatod el vagy nem adhatod tovább a betegséget, ez nem meggyőzéses alapon működik. Ha hoztak egy határozatot, akkor az mindenkire vonatkozik, így rád is, mert a mindenkibe te is beletartozol.
Mindig vannak olyan emberek, akik szerint rájuk külön szabályok vonatkoznak, és valami rejtélyes okból kifolyólag kivételesnek, kivételezettnek érzik magukat. Tessék tudomásul venni, hogy nem így van, egy *mindenkire vonatkozó* rendelet valóban *mindenkire* vonatkozik.
Még rád is.
2016. nov. 16. 00:10
Kíváncsi vagyok, ha lenne oltás hiszékenység és butaság ellen, akkor kik nem akarnák beadatni maguknak. :)
2016. nov. 16. 03:20
38/50 A kérdező kommentje:
Ezzel az erővel a fél várost bekéne oltani, mivel az iskolából a gyerekek kimennek a város minden zugába.
39/50 A kérdező kommentje:
Auschwitzban is sokminden kötelező volt.
40/50 A kérdező kommentje:
Vérképet is kéne vetetni mindenkivel nem. Hiszen aki már beteg annak már semmit nem használ az oltás, sőt rosszabb ha beoltják. 2 hónapig tünet mentesen lehet ez a vírus a testben. És a tanárok? Őket is be kell oltani. Csak 20 évig van biztos védelem.
Kapcsolódó kérdések: