Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van-e munkatársammal...

Jogom van-e munkatársammal aki egyben a házastársam is saját anyanyelvünkön beszélni a munkahelyen? Az EBH szerint ez nem kérdés és tegyek bejelentést náluk.

Figyelt kérdés

Munkahelyen dolgozik az asszony is meg én is. Nem vagyunk magyarok, nem magyar az anyanyelvünk.

A kérdés első blikkre totál nonszensznek tűnik: jogom van-e az én édes feleségemmel a saját anyanyelvünkön beszélni a munkahelyen saját privát témában? Amit ugye senki sem ért ott csak mi.

Joga van –e bárkinek megtiltani hogy én az asszonyhoz saját nyelvemen szóljak?

Még egyszer a trollok kedvéért: saját feleségem privát téma nem az ügyfelekkel nem a főnökkel stb.

Joga van-e utasítani a főnöknek arra hogy itt csak magyarul beszélhetek?

Állásfoglalást kértem az EBH-tól és azt mondták hogy a felvetésem olyannyira abszurd hogy ilyennel még nem is találkoztak. Vallási kisebbségi etnikai szexuális megkülönböztetés mindennapos. De olyan hogy valaki a saját anyanyelve használatában korlátoznák egy olyannyira abszurd hogy alig hittek nekem. Mondtam majd bekapcsolva hagyom a mobilom mikor a főnök őrjöng és hangfelvételt csinálok.

Példa: az ókori rabszolgatartó társadalmakban a rabszolgának semmije se volt egy dolgot kivéve: a nyelve. Azt nem vették nem is vehették el tőle.

Itt meg a XXI. századi EU-ban (állítólag Mo. az már az EU lenne!!!) meg egy agyhalott paraszt akinek főnök tábla van a nyakában ezen rugózik?

És a trollok figyelmébe: nem az a kérdés kell-e itt dolgozni. Ez nem a kérdésemre a válasz. Nem kell.

2016. nov. 5. 17:07
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
#30: "Előbb, vagy utóbb fogást találunk rajtatok". Hát, ha ez a cél, akkor bizonyára. Ez a cél?
2016. nov. 6. 16:55
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, Kérdező, húzzál már a fenébe. A fórumról mindenképp, de lehetőleg az országból is.

Van elég itteni idióta, nem kell még külföldről is pluszban.

2016. nov. 6. 17:01
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
#31. Nem, valóban nem az a cél, de ha nem tud beilleszkedni? Mit is lehetne csinálni? Úgy kell intézni, hogy önszántából távozzon. Szerintem ez humánusabb, mint ha addig vernénk, ameddig elkotródik innen!
2016. nov. 6. 17:32
 34/42 anonim ***** válasza:
#33: Attól függ, hogy mit nevezünk "beilleszkedési zavarnak". Azt, hogy a feleségével, az anyanyelvükön beszélnek? Mert ha csak ennyiről van szó, én ezt nem tartom annak.
2016. nov. 6. 18:28
 35/42 anonim ***** válasza:
#33: Egyébként, Szlovákiában volt már példa az utóbbi "megoldásra" is, de gondolom, nem az lenne a követendő példa.
2016. nov. 6. 18:29
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Az a probléma kérdező, hogy kísérletet sem teszel annak megértésére, amit itt többet írtak, hogy rendkívül zavaró, sokszor bántó a többiek előtt, általuk nem ismert nyelven beszélgetnetek. És ez még bőven a van jogom/nincs jogom probléma előtt áll, ahogy te is tapasztaltad, nyilván nem egyszer. Tudom, mert én is voltam olyan munkahelyi körben, ahol a pár egyszer csak elkezdett szerbül beszélni egymás között. Kibasssszottul zavaró és idegesítő. És igen, azonnal mindenki arra gondol, hogy mit akartok titkolni. Normál emberi viselkedés. Ha ezt nem érzed át, akkor nem jósolok nagy jövöt a cégnél.
2016. nov. 6. 18:54
 37/42 A kérdező kommentje:

" És igen, azonnal mindenki arra gondol, hogy mit akartok titkolni"

????

1. Mit akarunk titkolni? Azt ami nem tartozik rád!! Azt.

2. Tanulj mega nyelvemen és rájössz mi is aza marha nagy "titok".

Elárulom: kb az mit főz az aszsony holnap be lettek -e fizetve a csekkek stb.

Na most szólj hozzá!!! Nem az államhatalom megdöntéséről pusmogunk hanem kifizettelen villanyszámláról!!

Ugye de szomorú a prózai rögvalóság?

Bástya elvtárs a Tanúban: mi az hát engem már meg se akarnak ölni?

Dettó!!!

2016. nov. 6. 20:14
 38/42 A kérdező kommentje:

"Ha nem tetszik az itteni rendszer, akkor tudod mit kell tenned!"

Tudom. Megváltoztatni.

Nem retekbirka módra elsunnyogni. Hanem odacsapni.

Te másra gondoltál talán?

2016. nov. 6. 20:15
 39/42 anonim ***** válasza:
Nekem meg az a gyanum,hogy te magyar vagy és a feleséged a külföldi, egy kicsit nagyon jól beszéled ezt a magyar nyelvet.Nem lehet,hogy tanulni szeretnél a feleségedtõl, mondjuk azt otthon kellene és nem a munkahelyeden.
2016. nov. 6. 20:29
 40/42 anonim ***** válasza:
Hát ha én lennék a főnököd tuti kicsapnálak, már a modorod miatt is. :P
2016. nov. 6. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!