Jogom van-e munkatársammal aki egyben a házastársam is saját anyanyelvünkön beszélni a munkahelyen? Az EBH szerint ez nem kérdés és tegyek bejelentést náluk.
Munkahelyen dolgozik az asszony is meg én is. Nem vagyunk magyarok, nem magyar az anyanyelvünk.
A kérdés első blikkre totál nonszensznek tűnik: jogom van-e az én édes feleségemmel a saját anyanyelvünkön beszélni a munkahelyen saját privát témában? Amit ugye senki sem ért ott csak mi.
Joga van –e bárkinek megtiltani hogy én az asszonyhoz saját nyelvemen szóljak?
Még egyszer a trollok kedvéért: saját feleségem privát téma nem az ügyfelekkel nem a főnökkel stb.
Joga van-e utasítani a főnöknek arra hogy itt csak magyarul beszélhetek?
Állásfoglalást kértem az EBH-tól és azt mondták hogy a felvetésem olyannyira abszurd hogy ilyennel még nem is találkoztak. Vallási kisebbségi etnikai szexuális megkülönböztetés mindennapos. De olyan hogy valaki a saját anyanyelve használatában korlátoznák egy olyannyira abszurd hogy alig hittek nekem. Mondtam majd bekapcsolva hagyom a mobilom mikor a főnök őrjöng és hangfelvételt csinálok.
Példa: az ókori rabszolgatartó társadalmakban a rabszolgának semmije se volt egy dolgot kivéve: a nyelve. Azt nem vették nem is vehették el tőle.
Itt meg a XXI. századi EU-ban (állítólag Mo. az már az EU lenne!!!) meg egy agyhalott paraszt akinek főnök tábla van a nyakában ezen rugózik?
És a trollok figyelmébe: nem az a kérdés kell-e itt dolgozni. Ez nem a kérdésemre a válasz. Nem kell.
Az attól függ, hogy milyen az a nem magyar nyelv. Dél-kelet irányba kicsit szűkös a tolerancia.
Egyébként persze nem ettől függ, de ez a helyzet. Én pultosként mindennapos vitákat látok, mert egy társaság románul karattyol félrészegen, és ezt a magyarok nagyon nem szeretik. Legyen ember a talpán, aki igazságot tesz.
Igen jogod van, lehet a fõnöködnek komplexusa van és azt hiszi,hogy rosszat mondtok róla.Legfeljebb elõtte ne beszéljetek az anyanyelveteken.
En a saját férjemmel nem beszélhettem magyarul(a lakásomban),amikor a családja meglátogatott,mert nem értették és rettentõen zavarta az egójukat.
Jogod biztos van, de ez rohadt bunkó dolog.
Még ha magánügyekről beszéltek, akkor is teljesen jogosan keltheti a környezetetekben azt az érzést, hogy róluk vagy ellenük beszéltek.
Mint amikor a cigányok nyilvános helyen átváltanak magyarról cigányra. Az is egy utálatos dolog.
Ahogy elöttem is írták, olyan ez mint a sugdolózás.
Ne csináljátok!
Jogod megvan hozzá, de ha többen vagytok, és a többiek csak magyarul értenek, (persze tudják, hogy nem esik nehezetekre magyarul beszélni) akkor a legnagyobb illetlenség, és sértő amit csináltok.
Gondolj bele abba a szituációba, ha elmennék az asszonnyal egy házibuliba ahol mindenki ismer, és angolul beszélnénk egymással. Hiszen nem esne nehezünkre, mert megértjük egymást ezen a nyelven is.
Vagy ha töritek a magyart, akkor ezt el kell nézni nektek.
A minap hallottam egy ismerősömtől, hogy neki a német munkahelyén tiltották meg, hogy a magyar munkatársaival magyarul beszéljenek.
Az pedig a "bezzeg, meg wikommenskulturos, meg toleráns Németország.
Illetlenség olyan nyelven beszélni amit a többiek nem értenek.
" hanem hogy be nem áll a szátok"
Na ne. vannak akik 100x annyit pofáznak egy nap.
"amit a többiek nem értenek."
Leszarom mi az illetlenség de engem itt már kirúgással fenyegetnek.
Emiatt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!