Jogom van-e munkatársammal aki egyben a házastársam is saját anyanyelvünkön beszélni a munkahelyen? Az EBH szerint ez nem kérdés és tegyek bejelentést náluk.
Munkahelyen dolgozik az asszony is meg én is. Nem vagyunk magyarok, nem magyar az anyanyelvünk.
A kérdés első blikkre totál nonszensznek tűnik: jogom van-e az én édes feleségemmel a saját anyanyelvünkön beszélni a munkahelyen saját privát témában? Amit ugye senki sem ért ott csak mi.
Joga van –e bárkinek megtiltani hogy én az asszonyhoz saját nyelvemen szóljak?
Még egyszer a trollok kedvéért: saját feleségem privát téma nem az ügyfelekkel nem a főnökkel stb.
Joga van-e utasítani a főnöknek arra hogy itt csak magyarul beszélhetek?
Állásfoglalást kértem az EBH-tól és azt mondták hogy a felvetésem olyannyira abszurd hogy ilyennel még nem is találkoztak. Vallási kisebbségi etnikai szexuális megkülönböztetés mindennapos. De olyan hogy valaki a saját anyanyelve használatában korlátoznák egy olyannyira abszurd hogy alig hittek nekem. Mondtam majd bekapcsolva hagyom a mobilom mikor a főnök őrjöng és hangfelvételt csinálok.
Példa: az ókori rabszolgatartó társadalmakban a rabszolgának semmije se volt egy dolgot kivéve: a nyelve. Azt nem vették nem is vehették el tőle.
Itt meg a XXI. századi EU-ban (állítólag Mo. az már az EU lenne!!!) meg egy agyhalott paraszt akinek főnök tábla van a nyakában ezen rugózik?
És a trollok figyelmébe: nem az a kérdés kell-e itt dolgozni. Ez nem a kérdésemre a válasz. Nem kell.
" mert nekünk már nagyon elegünk van belőled..."
Aztán ki kötelez rá hogy olvasd? ???
Nem tetszik? Ne olvasd. Talán kötelező?
De miért beszéltek más nyelven?Jól beszéled a magyar nyelvet, gondolom a feleséged is.Vagy meg akarod mutatni,hogy te beszélsz más nyelven is?
Privát dolgokat beszéljétek meg otthon.
Én úgy látom, hogy te azért írtad ki ide ezt a kérdést, mert igazolást kerestél az udvariatlan magatartásodra. Amint olvasom, nagyon sokan nem értenek egyet veled. Te ezeket (majdnem mindet) agresszív bunkó stílusban meg is válaszolod. Szerintem arra számítottál, hogy mindenki egyetért veled...
Ne haragudj, de ha a főnököddel is ilyen pökhendi stílusban társalogsz, akkor előbb utóbb ki fog rúgni. Aztán mehetsz majd a bíróságra ha annyira akarsz, úgyis talál majd más ürügyet az elbocsátásra.
Szerintem inkább beszélj magyarul, és kerüld a konfliktusokat. Sokkal könnyebb lesz neked is és a körülötted dolgozóknak is az élete.
"Privát dolgokat beszéljétek meg otthon."
Hadd kérdezzem meg: ha nekem nem illik a privát dolgokat itt megbeszélni csak otthon-akkor mi a franc van a többiekkel? akik telefonon szóban pofázzák privát dolgaikat sőt van aki még a kölkét is behozza mert nincs kire hagynia.
Nekik szabad a melót és a privátumot egyesíteni csak nekem nem?
"De miért beszéltek más nyelven?"
Azért mert
1) nekem az az anyanyelvem
2) így esik jól
3) az atyaúristen se szólhat bele
Ez a három elég indok?
Ezzel a hozzáállással szeretnél a mi országunkban élni? Esélyed sincs. Így mindig csak megtürt személyek lesztek. Hiába is pattogsz, mint a nikkelbolha. Előbb, vagy utóbb fogást találunk rajtatok. Tudod, sok lúd disznót győz. Lehetsz akármennyire inteligens, és tanult.
Ha nem tetszik az itteni rendszer, akkor tudod mit kell tenned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!