Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meglógott egy burkoló a...

Meglógott egy burkoló a pénzemmel. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
Megbíztam egy embert burkolással. Nem foglalkoztam a papírozással, adtam neki a tenyerébe 10 ezer forintot, ő kezet adott rá, majd azóta eltűnt. Telefonját nem veszi fel. Persze naív voltam - mondhatjátok - magamra vessek, de engem nem így neveltek a szüleim, hogy másokat meglopjak, és a gyerekeimet sem így fogom....

2016. aug. 23. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Tanulópénz.

Nem lehetetlen visszaszerezni legálisan, de addig elköltöd a több 10-szeresét ügyvédre, bíróságra stb.

2016. aug. 23. 09:39
 2/10 Shai-Hulud ***** válasza:

Igazad van, ne így neveld a gyerekedet. De úgy se, hogy minden biztosíték nélkül egy idegenkezébe nyomjanak pénzt.

És ha már itt tartunk, úgy se, hogy feketén dolgoztassanak, és ezzel adócsalást kövessenek el.

2016. aug. 23. 09:45
 3/10 A kérdező kommentje:
igen, tanulópénz :D Csak sajnos én nem tanulok. Megbízom az emberekben ezután is. Ez a sz*rházi háromszor annyit keres mint én, napi 20-30 ezer forintokat elkérnek ezek a kétkezi munkások. Hogyan adhatja el a lelkét tíz ezer forintért. Forr bennem a vér, kitaposnám a belét. Neki ez lenne a tanulópénz. :D
2016. aug. 23. 09:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Második! Te honnan veszed hogy feketén dolgozott volna? Egyébként igazad van, sajnos tele van motchok emberekkel ez a világ, a mesteremberek 80-90%-a erkölcsi hulla.
2016. aug. 23. 09:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy ember volt, és nem "egyéb"?
2016. aug. 23. 09:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha adsz a tenyerembe 1 10ezrest én visszaszerzem a pénzedet ;)
2016. aug. 23. 10:01
 7/10 A kérdező kommentje:
(y)
2016. aug. 23. 10:16
 8/10 anonim ***** válasza:

"Csak sajnos én nem tanulok. Megbízom az emberekben ezután is."

Ja hát ha hiszékeny, naív hülye vagy és még büszke is vagy rá, akkor meg is érdemled. Fogsz még tanulópénzt fizetni ilyen hozzáállással, azt garantálom.

2016. aug. 23. 10:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor kérj referenciát, akár online.

Érdemes a cégeknek, vállalkozóknak utánaolvasni, mert mint minden szektorban, itt is sok a csaló.

Ha beengeded őket az otthonodba, akkor tudd már, hogy ki fia-borja.

Pl egy rendes mesterember nem vesz át papír nélkül pénzt.

2016. aug. 23. 11:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Mégis mire adtál neki pénzt?

ha megbíznak egy munkával, odamegyek és megcsinálom. A tulaj megveszi az anyagot amit mondok és kész. ha elkészültem, kifizet.

Minek kellett előre pénzt adni neki? Nem értem.

2016. aug. 23. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!