Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek, ha ellopták a...

Mit tegyek, ha ellopták a pénztárcámat, minden iratommal és pénzemmel?

Figyelt kérdés
Elloptak 100000 forintot meg az összes iratomat az iskolai öltözőben. A bankkártyám már letiltottam, de már csak azon van pénzem. Budapestre járok fősulira, de Miskolcon lakom. A szüleimnek el sem merem mondani. Nagyon ki vagyok, már az öngyilkosságon is gondolkoztam.

2015. nov. 23. 20:26
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként az öngyilkosságot elfelejted. Vagy úgy gondolod, hogy az életed 100.000Ft-ot ér? Tehát ez nem megoldás, azonnal kb örökre el is felejtheted.

Másodszor: Irány egy illetékes tanár akinek elmondod mi történt, és az iskolához tartozó rendőrség (a sorrend mindegy). A rendőrségen kapsz majd hasznos tanácsokat. Mindent le kell írnod ott is, és majd kapsz egy papírt.

Mindenképp menj be a rendőrségre, hogy az irataiddal ne éljenek vissza.

A szüleidnek mindenképp érdemes elmondanod. A készpénz már igen kis eséllyel lesz meg, az sem kizárt, hogy már el is költötték. Viszont ha van útleveled, akkor el tudják küldeni, amivel tudod magad igazolni (ha van jogosítványod, és nem a tárcádban tartottad, az is jó). A mai világban jobb, ha minél kevesebb kp-t tartasz magadnál.

Egy a lényeg, ne csüggedj, és ahogy apám mondaná: aki ellopta pénzed, az meg költse patikára.

2015. nov. 23. 22:41
 2/2 kovpet ***** válasza:
Feljelentést mindenképp tegyél. Nem azért, hogy megkerüljön a pénzed, mert arra kicsi az esély. De maradjon nyoma. Főleg annak, hogy az irataid felett már nem te rendelkezel. Így ha visszaélnek vele, akkor tudod bizonyítani, hogy nem te voltál.
2015. nov. 24. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!