Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tegnap elhagytam a pénztárcáma...

Tegnap elhagytam a pénztárcámat, mit kell ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Persze első, hogy megkérdezem a haverom, lehet a kocsijában esett ki, vagy egy boltban hagytam el. Mást nem tudok elképzelni. Persze akár ki is eshetett valahol a zsebemből, ez már nem túl jó, csak reménykedni lehet, hogy becsületes ember találja meg. Egyébként nem volt benne sok pénz, csak egy ezres, inkább az iratok miatt izgulok. Benne van a tajkártyám, a lakcímkártyám, személyi ig., adókártya, bankkártya, banki ügyfélkátrya. A kérdésem, hogy mit kell ilyenkor tenni? Rögtön intézkedni kell az okmányirodánál? Le kell tiltatni a bankkártyát. Meddig várjak, hogy esetleg valaki visszaküldje? Ha új kártyákat csináltatok, és mégis előkerülne egy héttel később, akkor feleslegesen dobtam ki több ezer forintot. Bankkártya letiltásnál újra lehet aktiválni? Visszaélhetnek az irataimmal?

2013. ápr. 20. 08:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Bankkártyák azonnali letiltása, iratok elvesztésének azonnali rendőrzésen való bejelentése (mert, igen, vissza lehet élni!), és új iratok igénylése.
2013. ápr. 20. 08:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha bemész az okmányirodába és mmondod, hogyy elhagytad az irataidat, ők lejelentik a rendőrségen és köröztetni fogják. Én jártam így, és megkerültek az irataim. Az eltűnt személyimet a szemem elött vágták szét, mert ugye az új elkészült addigra. A TB kártyámat, adókártyámat, a jogsis vizsgalapomat, az olvasó jegyemet visszakaptam, de se a pénzt és se a pénztárcámat nem láttam többet.
2013. ápr. 20. 09:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Az intézkedés menetét leírták előttem, én csak annyit tennék hozzá, hogy inkább csináltass több ezerért pl. új bankkártyát, mint hogy valaki lenullázza a számládat, amíg arra vársz, hogy hátha visszaadja a régit. :/
2013. ápr. 20. 10:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, másnap este bementem a TESCO-ba (tehát 24 órával az eltűnés után), ott hagytam el, még aznap este leadták a jegyzőkönyv szerint, minden iratommal együtt, csak az 1500 forintot vették ki, úgyhogy úgy érzem elég jól jártam így. Viszont még így is érdemes új bankkártyát csináltatni? A számlámon megvan a pénzem. A többi irattal úgy is visszaélhetnek, ha csak a számokat tudják (pl. lefényképezték)?
2013. ápr. 21. 09:52
 5/5 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Mostmár ne aggódj! Szerintem marha nagy szerencséd van!

2013. ápr. 21. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!