Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A férfiak kifogásolnák, ha...

A férfiak kifogásolnák, ha így lenne Magyarországon is?

Figyelt kérdés
[link] Ti például hányszor mehettetek volna börtönbe, ha így lenne? Az én partnereim elég sokszor.
2016. júl. 7. 22:07
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
0%
#9 Sőt ha meggyőzöd akkor is lehet az annak függvényében, hogyan sikerült meggyőzni pl lelki zsarolással akkor is bűncselekmény. De a magyar társadalom más itt nőt erőszakolni dicsőség nem pedig bűntett.
2016. júl. 8. 04:20
 22/57 TamásTóth ***** válasza:
100%

13 15-sre reagalva: Az a baj hogy te eroszaknak kepzeled el a meggyozes "fazisat", amig az peldaul olyasmi szokott lenni hogy megkerdezem h szeretne-e ha megmasziroznam mondjuk, ha erre igent mond akkor pedig ha ismered a testet akkor tudod ugy csinalni h felizguljon a masik. Ha meg erre is nemet mond peldaul akkor nem tortenik semmi. De ez csak egy pelda volt.

A hangfelvetel meg nem eletszeru. Kepzeld mar el hogy a paroddal egyutt fekszel es mondjuk megcsokol es igy kezdemenyez. Neked ilyenkor az lenne az elso h benyomod a hangfelvetelt? :D

2016. júl. 8. 08:14
 23/57 anonim ***** válasza:
72%
Pontosítani kellene a törvény szövegét - illetve lehet, hogy pontosabb ennél, csak elnagyoltan írták le. Ha a nő nemet mond, aztán pedig a félelem miatt nem mer ellenkezni, csak passzívan tűrni, az tiszta sor, erőszak. Viszont nem kellene abból a hamis feltevésből kiindulni, hogy a nők azt mondják, amit gondolnak. Van, hogy nemet mond, közben nagyon is akarja. Sőt, ezzel vissza is lehet élni: ha egy nő azt mondja, hogy nem akar velem szexelni, aztán pedig rám veti magát, akkor én büntethető leszek nemi erőszakért?
2016. júl. 8. 10:54
 24/57 A kérdező kommentje:

"A hangfelvetel meg nem eletszeru. Kepzeld mar el hogy a paroddal egyutt fekszel es mondjuk megcsokol es igy kezdemenyez. Neked ilyenkor az lenne az elso h benyomod a hangfelvetelt?"

Nem, mert nem jutok el odáig, hogy egy férfivel éljek együtt. Egyébként pedig igen, ha tudnám, hogy Magyarországon lehet eredményt elérni a bíróságon egy ilyen hangfelvétellel, akkor vinném magammal a felvevőt, ha szórakozóhelyre megyek vagy bárhova, ahol szexre kerülhet sor.

"Az a baj hogy te eroszaknak kepzeled el a meggyozes "fazisat", "

A saját tapasztalatomból kiindulva a férfiak teljesen mást vonnak le a eseményből, mint én. Az is előfordult, hogy valaki azt mondta nekem, hogy jó nagyot élveztem, tehát biztos élveztem a szexet. Ez egy olyan alkalomnál volt, amikor nem akartam a szexet és ezt ki is mondtam. Egyszer nem állítottam, hogy mégis akarom. De ha véletlenül válaszolna erre a kérdésre az illető, biztosan azt írná, hogy meggyőzött engem, és igenis élveztem. Lehet te nem vagy ilyen, de ezt nem tudom biztosra mondani, mert ugyanígy mesélnéd el a történetet minden esetben.

De az egész párkapcsolatos téma mellékes, csak mondtam, hogy szerintem a felvetett példában is erőszak történt.

A lényeg, hogy a német törvényhozás elismerte, hogy a férfiak jóval többször közösülnek erőszakosan, mint eddig gondolták. És ez több férfinek sérti a hitét. Bűncselekménynek fog számítani az, amiről eddig meg voltak győződve eddig, hogy a nők élvezetét szolgálja. Szerintem az itteni válaszolóknak se esett még le, hogy ők hányszor követtek el bűncselekményt eszerint. Most nem a feleséges példára gondolok, hanem bármi másra, amiről ti is azt gondoljátok, hogy erőszak. Olyan is volt, például a második válaszoló, akinek leesett, hogy ez mekkora tömegeket érint. Valószínűleg saját magára is ráismert a büntetendők közt. Ő lényegében azt sugallta végül, hogy ha egy nő ezért feljelenti őt, az ugyanolyan piti dolog miatt lenne, mint a előreengedés.

Ha tippelnem kéne szerintem Magyarországon egy ilyen törvényt úgy fogadna a férfitársadalom, hogy támogatná, aztán mikor egyesével mindenki bíróság elé kerülne, akkor se vonnák vissza a korábbi támogatásukat, csak meg lennének arról győződve, hogy az ő esetükben nem erőszak történt, hanem a nő kedvében járás.

2016. júl. 8. 13:46
 25/57 TamásTóth ***** válasza:
88%

De te direkt a baratnos/feleseges peldat emelted ki eddig, nyilvan egy szorakozohelyen egy nem az nem, itt nincsen kerdes csak a bunko parasztok nem hagynak egy vadidegen not miutan a no elutasitotta. Egy parkapcsolatban viszont nem eletszeru h ne lehessen megvaltoztatni a velemenyet a masik felnek gyengedseggel/kedveseggel. Masreszt amit mas is korabban emlitett, hogy van olyan h az ember nem azt mondja amit gondol. Peldaul megint parkapcsolat problema, hogy neha olyan is van hogy probalkozok azt mondja most ne es akkor nincs semmi, par nappal kesobb pedig azt mondja, hogy nem ugy ertette es ezsel csak "huzni" akart es milyen jo lett volna.

Igazabol kerdezo benned azt erzem hogy te gyulolod a ferfiakat, mivel a multbol rossz tapasztalataid vannak.

2016. júl. 8. 13:57
 26/57 anonim ***** válasza:

Akkor nem kifogásolnám, ha kizárólag idegenekkel szemben működne így a dolog; egy párkapcsolatban nem lenne reális, nem lenne életszerű, és visszaélésekre is okot adhatna.

Amúgy meg nem változtatna sokat a férfiak viselkedésén maga a törvény, és nem is törvényekkel kéne elérni, hogy valaki valamilyenné váljon. Tiltások, fenyegetések csak arra jók, hogy egyesek elfojtsák a valódi hajlamaikat ideig-óráig. Egy jó oktatási rendszer kéne inkább, meg értelmes, felelős, normális családi háttér, nem pedig visszaélésekre is okot adó extra törvények!

Te pedig, Kérdező, átgondolhatnád a témát egy pasi fejével is, ha egyáltalán képes vagy rá!

2016. júl. 8. 14:38
 27/57 A kérdező kommentje:

"Egy parkapcsolatban viszont nem eletszeru h ne lehessen megvaltoztatni a velemenyet a masik felnek gyengedseggel/kedveseggel."

Tudom, életszerű. De ettől még nálam az erőszak még mindig azt jelenti, hogy a saját élvezetedet szem előtt tartva nem véve figyelembe a nő mondanivalóját elkezdesz szexelni. Nem akarok most azon vitatkozni, hogy ha simogatás közben jön rá, hogy mégis akar szexelni, akkor még nem erőszak, ha közösülés közben, akkor már igen. Inkább a körülményeket akarom megvizsgálni. Először is azt mondtad sokszor van olyan, hogy az élettársad mondja, hogy ne hagyd abba. Tehát van sokszor olyan is, hogy nem mondja, de nem is ellenzi. Ez neked nem tűnik inkább egy beletörődésbe, hogy szexelnie kell? Aztán azt mondtad, hogy pár nap múlva bevallja, hogy ő valójában akarta. Nem tűnik furcsának? Inkább kihagyja az akart szexet az élettársad, csak hogy húzzon? Meg az se tűnik furcsának, hogy pár nap múlva tér rá vissza? Sok párnál addigra már 15 másik szexen túlestek. Mintha emésztené az élettársadat, hogy el kell ezt mondania. Vagy például ha feljelentene, akkor már elhinnéd, hogy nem akarta és erőszakoskodtál? Vagy kijelentenéd, hogy hülye pina, ok nélkül feljelentett? Ha úgy könnyebb ne az élettársadat, hanem egy nőt helyettesíts a kérdésbe, akivel még csak jársz.

"Igazabol kerdezo benned azt erzem hogy te gyulolod a ferfiakat, mivel a multbol rossz tapasztalataid vannak."

Igen, gyűlölöm a férfiakat, mivel a múltból rossz tapasztalataim vannak. Ezzel mi a gond? Ha a a statisztikám szerint 50 százaléka a férfiaknak bűnöző a német törvények alapján, akkor szerintem jobban járok azzal, hogy nem kezdek férfivel semmit. Vagy vegyük csak 25 százaléknak és mondjuk azt, hogy nagyon rossz volt a mintavételezésem. Az is elég sok.

"Te pedig, Kérdező, átgondolhatnád a témát egy pasi fejével is, ha egyáltalán képes vagy rá!"

Mármint hogy éljem bele magam milyen rossz, amikor egy férfi 2 napig nem szexelhet? Egyébként mint mondtam nőkre ugyanúgy gondolom az erőszakolást, szóval még azt se mondhatjátok, hogy csak a férfiakat kritizálom.

2016. júl. 8. 15:08
 28/57 TamásTóth ***** válasza:

"Először is azt mondtad sokszor van olyan, hogy az élettársad mondja, hogy ne hagyd abba. Tehát van sokszor olyan is, hogy nem mondja, de nem is ellenzi. Ez neked nem tűnik inkább egy beletörődésbe, hogy szexelnie kell? Aztán azt mondtad, hogy pár nap múlva bevallja, hogy ő valójában akarta. Nem tűnik furcsának? Inkább kihagyja az akart szexet az élettársad, csak hogy húzzon? Meg az se tűnik furcsának, hogy pár nap múlva tér rá vissza? Sok párnál addigra már 15 másik szexen túlestek. Mintha emésztené az élettársadat, hogy el kell ezt mondania. Vagy például ha feljelentene, akkor már elhinnéd, hogy nem akarta és erőszakoskodtál? Vagy kijelentenéd, hogy hülye pina, ok nélkül feljelentett?"

Menjunk sorba: az hogy nem mondja hogy ne hagyd abba az nem jelenti azt hogy nem elvezi. Ez csak egy szofordulat volt a sok kozul. Azt hogy elvezzuk es hogy szeretnenk kommunikaljuk egyutlet kozben is masreszt a masik metakommunikacijabol egyertelmuen kivehetom ha valami barmelyikunk szamaranem oke akkor megallunk.

Par nap mulva bevallja:

Nem, nem tunik furcsanak mert vannak olyan esetek amikor "jatekosan" ellenallunk (huzzuk egymast) a masiknak, ami akar fokozhatja az izgalmat. Ugyanakkor van olyan h az egyikunk eppen nem erre vagyna igy neghiusul az egyuttlet.

Emesztene az elettarsadat:

Nem emeszti mindent nyiltan, oszinten probalunk megbeszelni, akkor is ha egymassal van gondunk.

Vagy ha feljelentene:

Nem jelentene fel, mivel eleg hatarozottan szolnia es akkor nincs semmi.

Gyulolheted a ferfiakat azert mert az elozo 20 becsapott es kocsog volt. Ha ugy gondolod igy boldog teljes eletet tudsz elni akkor hajra.

Egy parkapcsolatban (ha oszintesegre es tiszteletre alapszik) nem fordulhat elo eroszak. Az mas kerdes hogy neked ilyenben soha nem volt reszed es ezert nem tudod elkepzelni milyen az, de ettol meg az hogy minden ferfit azzal altalanositasz, hogy 2 naponta szexelni akar az nem a legjobb. Termeszetesen resze a szex egy jo parkapcsolatnak akar 2 naponta is, de abszolut nem ez a legfontosabb egy normalis ferfi szamara.

2016. júl. 8. 15:40
 29/57 anonim ***** válasza:

Sokféle férfi és nő van, és sok okból vannak azzal, akivel. Számomra a Kérdező a hozzászólásai alapján az a típus, akit én is maximum csak dugni szeretnék (ha jól néz ki), de járni vele... -esélytelen. Nők is, férfiak is próbálgatják a másik nem tagjait, eltérő az emberek ízlése, és sok módon keresik a kielégülést. Sok nő nem kezdene olyan "papucs" férfival, aki megkérdezi, most szabad -e letépni a bugyit. Sok nő meg akarja égetni magát. Tudatosan keresik a DOMINÁNS hímet, azzal a céllal is, hogy magukat összemérjék vele, és azzal is, hogy behódolhassanak, mert gyönyört találnak a behódolásban. Nincsen valójában normális párkapcsolat, vagyis inkább bármi lehet normális, amiben a felek ki tudnak elégülni -és vannak olyan szerencsétlenek, akik maguk se tudják, mit akarnak, és rossz emberrel kezdenek. Általában ellentéstes motívumok hatása alatt állnak, ellentétes vágyaik vannak -s így ráqrnak. Nők is, pasik is.

Saját tapasztalat, hogy olyan sincs, hogy egyformán kezelem a nőket -ki ezt, ki azt hozza ki belőlem, kivel így, kivel úgy viselkedek; és aztán idővel számításba veszem a választásaimnél, hogy x nő milyen típus, a vele való viszony hogyan és mennyire elégít ki engem; és én is megtanulok VÁLASZTANI, mert nem ringatom magam abban a hitben, hogy minden oldalam, minden kis porcikám ki fog elégülni egyetlen nőtől. Ilyen nincs. Eldönthetem, hogy merre van az arra, választhatok egy utat, amin járni akarok. S az úthoz egy megfelelő nőt.

Mit szól vajon a Kérdező ahhoz, hogy első randin fektettem meg már nőt, kis erőszakot is alkalmazva, amit iszonyatosan élvezett, és pontasan azért akarta a folytatást, és a mélyebb, tartós kapcsolatot velem, MERT LETÁMADTAM. Egy életérzést is árul minden ember, pasi is, nő is. Választani pedig meg kell tanulnia minden felnőttnek. Nagyjából ránézésre el lehet dönteni, kitől mit várhatsz, szóval önámítás bűnről meg erőszakról beszélni, miután Te is akartad a kapcsolatot, a Te választott párodról van szó, és talán -ahogy bárkinek- van egy minimális pszichológiai érzéked eldönteni azt, milyen ember is a párod!

Hihetetlen, hogy mennyi nő akar 50 cent típusú pasikkal járni, aztán meg bőg, hogy ez egy erőszakos ember! Nem voltak, és nem is lesznek olyan törvények, amik meg fognak védeni MINDEN meggondolatlan, önámító, magát kicsit se ismerő nőt. Könnyű másokra mutogatni, pláne az erőszakos férfiakra, de a saját szemükben a gerendát se...

2016. júl. 8. 17:20
 30/57 anonim ***** válasza:
#20:Hangfelvétellel?Ez része egy normális párkapcsolatnak? Mármint az,hogy mindig készenlétben kell lennie a felvevő eszköznek,mert hátha a nem ellenére tovább próbálkozik a férfi(vagy éppen a nő)?Nem tűnik életszerűnek,legfeljebb abban az esetben,ha rendszeres a "dolog".Bár,hogy őszinte legyek,én azt sem tartanám egészséges dolognak,ha teszem azt,egy feleség feljelenti a férjét nemi erőszakért,mondván,hogy a nem ellenére,addig "fűzögette",amíg meg nem jött az ő kedve is az aktushoz.Tartok tőle,nagyon könnyű "túltolni a biciklit".
2016. júl. 8. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!